BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKOBİ'lere faiz affı müjdesi----

KOBİ'lere faiz affı müjdesi

KOBİ'lere faiz affı müjdesi
13 Ekim 2013 - 10:43 www.finansgundem.com

Hükümet ilk somut adımı zordaki küçük işletmeler için attı

Açıkladığı üç yıllık orta vadeli programla (OVP), tüketici kredilerini frenleyip başta KOBİ’ler olmak üzere üreticiye finansmanı kolaylaştırma hedefi koyan hükümet ilk somut adımı zordaki küçük işletmeler için attı.
Açıkladığı üç yıllık orta vadeli programla (OVP), tüketici kredilerini frenleyip başta KOBİ’ler olmak üzere üreticiye finansmanı kolaylaştırma hedefi koyan hükümet ilk somut adımı zordaki küçük işletmeler için attı. Resmî Gazete’de dün yayımlanan yeni bir kararnameyle, TOBB, KOSGEB ve 19 bankanın ortaklaşa kurduğu Kredi Garanti Fonu’nda kredi kullanıp geri ödeme sıkıntısı çeken KOBİ’ler için faiz affı imkanı getirildi. Binlerce KOBİ’yi ilgilendiren düzenlemeye göre kredi veren bankalar, zararın giderek daha fazla artacağının anlaşılması hâlinde ya da tahsil kabiliyetinin arttırabilmek amacıyla, faiz/kar payı/kira tutarından iskonto yapabilecek veya tamamen vazgeçebilecek. Böylece banka müşterisini yaşatmak amacıyla ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ’nin kredi faizlerinin bir kısmını ya da tamamını affederek yapılandırabilecek.
DÖVİZLİ KREDİ TL’YE DÖNEBİLECEK
Düzenlemede faiz affı dışında, kredi verenlerin, ayrıca alacakları ayni, nakdi ya da tahsil şartına bağlı bir bedel karşılığı devir ve temlik edebilecek, alacağı yeniden itfa planına bağlamak dahil borçlu yararlanıcı ve kefilleri ile yeni protokoller yapabileceği belirtildi. Yani kredileri için vade ve faizin güncel şartalara göre belirleneceği yeniden yapılandırma imkanı da getirildi.
Yeniden yapılandırmada ayrıca yeni itfa planına bağlanacak alacakların para birimindeki değişiklikler de kredi verenlerce yapabilecek. Böylece dövizli krediler TL’ye çevrilebilecek. Kredi verenler, gerektiğinde yapılan protokole bağlı olarak kanuni takibi sözleşme süresince durdurabilmeye veya neticesiz bırakabilmeye yetkili olacak.
1994’te yürürlüğe kuran ve 1999’dan sonra yeni teşvikler getirilen Kredi Garanti Fonu bugüne kadar 21 binin üzerinde KOBİ’ye krdi imkanı sağlarken, 5.5 milyar liralık düşük faizli kredi olanağı yarattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..14 Ekim 2013 10:02

    kücük esnar biterse işsizlik büyür. tüketim azalır.. yani kucukler devlete yuk olur... ırak herkes yagındakavrulsun... bakkal manav dükkan kapansa ne olacak ? devlet bedavaya bu ınsanve ailelerine bakacak.. işsahası desen yok asgari ücret düsük 800 tl yanııı bırak sisem duzenınde gitsin. bir kerede avm kapansın yahu... bir dükkanı gider başka dükkanı açar para bollll avm zincirlerinde kokenıde abd-avrupa-itahl urunlar zaten..