BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoring'KOBİ’lere danışmanlık hizmeti yetersiz'----

'KOBİ’lere danışmanlık hizmeti yetersiz'

'KOBİ’lere danışmanlık hizmeti yetersiz'
04 Kasım 2010 - 10:19 www.finansgundem.com

Tarık Değirmenci, KOBi'lerin finansal yönlendirme ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanamadığını açıkladı

Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, nitelikli insan gücü açığı ve finansman eksikliği nedeniyle geleneksel teknolojileri kullanan KOBİ’lerin ileri teknolojinin sağlayacağı fırsatlardan yararlanamadığını, banka ve diğer finans kuruluşlarından yeterli desteği alamadığını, KOBİ’lerin geleneksel sanayinin rekabet gücüyle baş edemediğini belirtti.
KOBİ’lerin orta vadede uluslararası alanda rekabet edebilmesi için bu işletmelere verilecek teknik desteğin de önemine değinen Para Finans Factoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, özellikle teknolojik bilgi sağlandıktan sonra KOBİ’lerin girdi maliyetleri üzerinde çalışılması ve kredi desteklerinin arttırılması gerektiğini söyledi.
Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, şöyle konuştu; “KOBİ’ler finansman, istihdam, kalite ve standart alanlarındaki sorunların çözümünde yardımcı olmak amacıyla verilen yatırım kredilerinden yeterince yararlanamıyor. Bilgi ve teknolojinin yoğun kullanıldığı makine imalat, kimya, elektronik sanayilerinin geliştirilerek, sanayide ileri teknoloji kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Geleneksel sanayinin rekabet gücü artırılarak ihracata dönük bir yapı kazandırılması, Türk ekonomisinin istenen düzeye ulaşması için kritik öneme sahiptir. KOBİ’lere rekabet üstünlüğü kazandırırken sanayinin de dışarıya bağımlılığının azalacaktır. Yüksek rekabet gücü istihdam imkânlarını pozitif hale getirecek, işsizlik de düşecektir.”
Faktoring sektörünün KOBİ’lerin üretimini desteklemesinin önemine işaret eden Para Finans Faktoring Genel Müdürü Tarık Değirmenci, “Faktoring, KOBi'lerin önünü açacak uzun vadeli üretim yapmayı destekleyecek imkânlara sahiptir. Biz Para Finans Faktoring olarak nüfusun yüzde 70’ini oluşturan, buna karşılık milli gelirden sadece yüzde 40 pay alan KOBİ’lere yerinde, hızlı ve ucuz çözümler sunuyoruz. Firmalardan hiçbir teminat almadan sadece onların yaptıkları imalatı ve satışı çok iyi anlayarak, gerçekten ticari olduğuna inandığımız her iş emrini azami 1 saat içinde sonuçlandırarak müşterilerimizi kredilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erhan Sahinkaya26 Kasım 2010 16:39

    Ben de bu konuda aynı düşüncedeyim. Ancak bunun nedenlerini iyi irdelemekte fayda var. KOBİ'ler ihtiyaçlarını net bir şekilde ortaya koyabilmeleri, danışmanlık veya başka türlü hizmet vermek isteyen kuruluşların ise; konuyu KOBİ'lerin penceresinden bakarak çözüm üretmeleri gerektiği inancındayım. Bu konuda binlerce kitap yazılmış, çalışma yapılmış ancak hala gelinen noktada problemler devam ediyor. Yakın zamanda KOBİ'lere hitaben tahsis edilen kredileri hangi şirketler ne amacıyla kullandı acaba? Gerçekten ihtiyacı olan şirketlere kredi kullandırımı ne yazık ki %20 seviyesindedir. Bu konuların çözümü devlette biter, ancak önerileri detaylı ve ayakları yere basar biçimde ortaya koyabilmek gerekiyor. Kredi kullandırılarak sorunların çözülmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Erhan Şahinkaya