BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKobani'den acil çağrı: Kent düşüyor----

Kobani'den acil çağrı: Kent düşüyor

Kobani'den acil çağrı: Kent düşüyor
09 Ekim 2014 - 18:11 www.finansgundem.com

Kobani'nin kaderini belirleyecek en kritik kapı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın düşmek üzere olduğu haber verildi

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF ajansı Kobani'deki son durumu duyurdu. Bölgedeki Kürtler acil çağrı yaparak IŞİD'in tüm gücüyle Kobani'nin can damarı olan Mürşitpınar sınır kapısına saldırı başlattığını haber verdi.
 
Kobani savaşının 25.'inci gününde 3 cephedeki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD tüm gücüyle en kritik cepheye saldırı başlattı. IŞİD tüm ağır silahlarını da bu kapıya çevirmiş durumda.
 
Bölgedeki Kürt kaynaklardan gelen haberlere göre Doğu, Güney ve Batı cephelerinde bugüne kadar ki en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kobani'nin üçte birini elinde tutan IŞİD sabah saatlerinde 2 mahalleyi daha ele geçirmişti.
 
KOBANİ'NİN KAPISI DÜŞMEK ÜZERE!
 
Öğle saatlerinde ise Kobani'nin can damarı olan ve kritik öneme sahip olan Mürşitpınar sınır kapısına IŞİD tarafından büyük bir saldırı başlatıldı. IŞİD'in buraya ele geçirmesi durumunda Kobani'yi tamamen çembere alarak kenti teslim alacağı bildiriliyor.
 
10 YPG'Lİ TÜRKİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ
Kobani’de devam eden çatışmalarda ölen 2’si kadın 10 YPG üyesinin cenazeleri Suruç ve Halfeti’de toprağa verildi. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı cenazelerin defnedilmesi sırasında PKK ve YPG lehine sloganlar atılırken, Suruç’ta esnaflar kepenk kapattı.
 
KATLİAM OLUR
 
Kobani'deki Kürtler şiddetli saldırı sebebiyle acil çağrı yaptılar ve Mürşitpınar sınır kapısı düştüğü taktirde büyük bir katliamın yaşanabileceğini duyurdular. Kürt yetkililerin verdiği bilgilere göre Kobani'nin dışa açılan tek kapısı olan Mürşitpınar düştüğü taktirde binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
 
PENTAGON : KOBANİ KURTARILAMAZ 
 
*ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı.
 
*Pentagon sözcüsü John Kirby açıklamasında, “Tek başına hava saldırıları bunu başaramayacak, durumu düzeltemeyecek ve Kobani’nin kurtulmasını sağlamayacak. Bunu biliyoruz ve defalarca bunu söyledik” ifadelerini kullandı..
 
KOBANİ'DE HALK AÇ KALDI
 
Kobani yönetimi sözcüsü Mahmud Beşar, uluslararası kurum ve kuruluşlara insani yardım çağrısında bulundu.
Beşar, “Binlerce yurttaş güvenlik nedeniyle her şeylerini bırakarak kent merkezine geldi. Kobanê de ambargo ve kuşatma altında olduğu için yaşamsal ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu nedenle sivil halka yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.
 
14.00
 
*Saatlerdir sessizliğin hakim olduğu doğuda da çatışmalar yeniden başladı. Kobani'de üç cepheden dumanlar yükseliyor.
 
*Koalisyon uçakları da az önce yeni bir saldırı daha düzenledi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x09 Ekim 2014 23:25

    ayn el arab;gerçek sahiplerinin eline geçiyor,müjde başlık atılmış.

  • yusuf islam 09 Ekim 2014 21:49

    benden destek .p.kk.yok edilsinde bizde biraz nefes alalım bu hayinlerden 30 senedir yaptıklarının bedelini ödesinler.

  • amiiin09 Ekim 2014 20:33

    inşallah ALLAH'IN İZNİYLE

  • mali09 Ekim 2014 20:31

    Aha çözüm Suriye-Musul-Kandil güvenli bölge ve kontrol bizde olursa barış gelir. Yoksa ABD ve İngiltere petrol için arabı-kürdü veya müslümanı birbirine kırdırır. Londrada şampanya ile kutlar.

  • Turkiye09 Ekim 2014 20:15

    Better olsun bize ne burda hainlik yapanlarda gitsinler bizde rahat edelim

  • aliveli..09 Ekim 2014 18:36

    düşerse düşsün kardeşim 3 karışlık yer..halk terketsin işid yerleşsin bombala herkarışını yerle bir et...neişid kalsın ne mahalle..