BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKobani'de son durum!----

Kobani'de son durum!

Kobani'de son durum!
25 Haziran 2015 - 18:47 www.finansgundem.com

Numan Kurtulmuş, Kobani'deki IŞİD saldırılarının ardından 134 yaralının Türkiye'ye getirildiğini, 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kobani'deki IŞİD saldırılarında yaralananlarla ilgili bilgi verdi. Kurtulmuş şöyle konuştu:
 
16.30 itibariyle Türkiye'ye Kobani'den gelen yaralıların toplamı 134 kişi. Bu 134 kişiden birisi maalesef sınırı geçerken vefat etmiş, 3 kişi ise hastanedeki tedavileri sırasında vefat etmiştir. Şu anda tedavileri devam eden bir kısmının da ağır durumda olduğunu bildiğimiz 130 yaralı Kobanili vardır. 4 tane de bize ulaşan cenaze vardır. Vefat etmiş 4 toplam ölü var. Saldırılarda çok sayıda ölünün de şehrin içerisinde kaldığını biliyoruz. Son derece kötü bir tabloyla karşı karşıyayız

BU İFTİRAYI NEFRETLE KINIYORUM
Bütün bu saldırıyla birlikte otomatik olarak devreye giren bir takım karanlık odakların bir takım iftira ve yaralama kampanyalarıyla Türkiye'yi töhmet altına alma çabalarını nefretle kınıyorum. Kobani'ye giden teröristlerin Türkiye'den geçtiği gibi bir iftira atılmıştı. Bu karanlık bir manipülasyondur. Bütün görüntüler ortaya koyuyor ki, bunları yapanlar güneyden, farklı ceplerden Kobani'ye girmişlerdir.
 
HERKES DİKKATLİ OLMALI
Bu olayları hepimizin dikkatli olması gereken bir süreçteyiz. Özellikle siyasilerin, sivil toplum temsilcilerinin söylediği sözlere dikkat etmeleri gerekiyor. Nasıl son derece açık bir yalansa bazı siyasetçilerin sokağa davet etmeleri de aynı şekilde tehlikeli"
 
Kurtulmuş, "6-7 Ekim olaylarında sokağa çağrılan insanlar, bir takım karanlık manipülasyonların etkisiyle 53 insanımızı kaybettik. Siyasi camiaları temsil edenlerin söyledikleri sözlere dikkat etmeleri lazım. Çok şükür Türkiye demokratik seçimle yeni bir iktidar arayışına girebilmiş bir ülkedir" diye konuştu.
 
40'A YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Terör örgütü IŞİD bugün Kobani'ye sızmış, 2 ayrı intihar saldırısı düzenlemişti. Saldırılar sonrası YPG güçleriyle IŞİD'çiler arasında çatışma çıktı. Kobani ve çevresindeki saldırılarda 40'a yakın kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saat 17.11 sularında silah seslerinin durduğu belirtiliyor.
 
BURKAN EL FIRAT GRUBU ÜYELERİ OLARAK TANITMIŞLAR
Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ederken, YPG kaynakları saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının Türk makamlarının açıkladığı gibi Carablus tarafından geldiğini, YPG kıyafetleri giydiği, sakallı olmamaları ve kendilerini ÖSO'ya bağlı Burkan El Fırat grubunun üyeleri olarak tanıtarak Kobani'ye sızdıklarını ortaya çıktı.
 
SİVİLLERİ TARADILAR
YPG kaynakları, sabah saatlerinde gerçekleştirilen bomba yüklü araçlı saldırının ardından evlerinden çıkan sivillerin IŞİD militanları tarafından uzun namlulu silahlarla tarandığını belirtirken, şu anda çatışmaların sadece bir noktada sürdüğü Kobani sokaklarında çok sayıda sivilin cesedinin bulunduğunu da kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)