BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKobani'de kritik gelişme----

Kobani'de kritik gelişme

Kobani'de kritik gelişme
15 Ekim 2014 - 11:16 www.finansgundem.com

Kobani’yi 30 gündür kuşatma altında tutan IŞİD, geriletilmeye başladı

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının 2 gündür yoğun bombardıman yaptığı Kobani’de YPG güçleri IŞİD’e kaybettiği mevzileri bir bir geri almaya başladı. Koalisyon güçleri de dün Kobani çevresine 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Doğu, Güney ve Batı cephesindeki ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, kentin dış çeperlerine doğru itiliyor. Til Şehir tepesi de YPG’nin eline geçti.

30 gündür kuşatma halindeki Kobani’de dengeler gözle görülür biçimde YPG lehine değişmeye başladı. Kobani sınırındaki köylerden çatışmaları gözlemleyenler, geçen hafta IŞİD’in eline geçen kritik bazı noktalarda YPG bayraklarının yükseldiğine tanık oldu.

Barzani'den Kobani'ye silah yardımı

Kobani’ye yakın köylerden de rahatlıkla gözlemlenen bombardıman, dün sabahtan beri aralıksız devam etti. IŞİD’ın kenti kuşatmasının 29’uncu gününde, YPG birlikleri kent merkezindeki stratejik bazı noktalar ve kentin batısındaki Til Şehir tepesini ele geçirdi. Sabah 05.00 sıralarında koalisyon uçakları buradaki IŞİD mevzilerine yönelik ağır bir bombardıman yaptı.

"GERİLEDİ AMA HALA GÜÇLÜ"

Koalisyon güçleri dün Kobani ve çevresinde 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Hemen ardından tepeye doğru ilerleyen YPG, Til Şehir’i ele geçirdi. YPG’nin diktiği bayrak da çıplak gözle Yumurtalık köyünden görüldü. Til Şehir tepesi, Türkiye-Suriye sınır hattına hâkim olması ve gidiş-gelişleri kontrol imkânı verdiği için iki taraf için de kritik öneme sahip. Nevroz tepesi gibi IŞİD’in geçen hafta bayrak diktiği bazı tepelerde ise IŞİD bayrakları indi. Civar köylerden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar bombardımanı hemen takiben uçaksavar, tank ve roket atışlarıyla kesintisiz devam etti. Çatışmaların şiddeti ve yoğunluğu, kentte hâlâ hatırı sayılır ve güçlü bir IŞİD varlığının devam ettiğini gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)