BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKobani'de IŞİD tankları bombalandı----

Kobani'de IŞİD tankları bombalandı

Kobani'de IŞİD tankları bombalandı
03 Ekim 2014 - 23:33 www.finansgundem.com

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'de IŞİD hedeflerini bombaladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Kobani'deki iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in kullandığı tanklar ile karargah binasının hedef alındığını belirtildi.

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlama Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görüldü. Kobani'deki milis güçler ise patlayan tankların istikametine bir süre ateş etti.

Tankların patlamasını izleyen vatandaşlar, sevinç gösterisinde bulundu.

Suriye'de 6, Irak'ta 3 yeni hava saldırısı düzenlendi
ABD ve müttefikleri, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı yeni hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere mensup silahlı güçler, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı 6 hava saldırısı gerçekleştirildi. Ayrıca, ABD savaş uçakları Irak'ta IŞİD'e 3 yeni hava saldırısı düzenledi.

Açıklamaya göre, Suriye'deki hava saldırılarında, El Hasakah'ın güneyinde IŞİD'e ait 1 garnizon, Deyru'z Zor'un güneydoğusunda da 2 IŞİD tankı imha edildi. Ayrıca, Rukka'nın kuzeyinde 2 modüler petrol rafinerisi ile Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'e ait 1 bina vuruldu. Rakka'nın batısındaki 1 IŞİD topçu silahına karşı saldırıda ise başarı sağlanamadı.

Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD Silahlı Kuvvetleri ve donanmasına ait uçakları kullanıldı. Buna ilaveten Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de Suriye'deki hava operasyonlarına katıldı.

Irak'ta da Sincar'ın kuzeyinde düzenlenen saldırıda IŞİD'e ait 2 silahlı araç imha edildi, Felluce'nin kuzeydoğusunda girişilen 2 hava saldırısında da IŞİD militanları hedef alındı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)