BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoalisyon güçleri IŞİD'e Kobani'de bomba yağdırdı----

Koalisyon güçleri IŞİD'e Kobani'de bomba yağdırdı

Koalisyon güçleri IŞİD'e Kobani'de bomba yağdırdı
14 Ekim 2014 - 20:35 www.finansgundem.com

Amerikan ordusu ve koalisyon güçleri terör örgütü IŞİD'e Kobani'de 21 hava saldırısı düzenledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in Kobani'dekilerine 21 olmak üzere, Suriye ve Irak'taki hedeflere toplam 23 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, dün ve bugün, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 22 yeni hava saldırıları gerçekleştiren ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin, saldırı uçaklarıyla örgütün Irak'taki hedeflerine de bir saldırı düzenlediği bildirildi.

Suriye'de IŞİD ile Kürt güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani (Ayn el-Arap) kenti yakınlarındaki 21 saldırıda, IŞİD'in iki
depolama yeri ve bir binası yıkılırken, örgütün diğer depo olarak kullandığı
yere, 2 binasına ve 3 konaklama yerine hasar verildi, birer kamyonu, silahlı aracı kullanılmaz hale getirildi. Saldırılarda ayrıca örgütün 7 deposuna, 2 hava topu mevzisine, kontrolündeki 3 binaya ve ağır silahların saklandığı tesisine de saldırılarda bulunulduğu, ilk göstergelerin saldırıların başarıya ulaştığı yönünde olduğu kaydedildi.

Deyru'z Zor'un yakınlarındaki tek hava saldırısında ise modüler petrol rafinerisinin hedef alındığı, bu saldırının da başarıya ulaştığına yönelik ilk izlenimlere sahip olunduğu ifade edildi.

Hava saldırılarının IŞİD'in Kobani'de Kürtlerin bulunduğu alanlarda savaşma gücünü önlemek ve örgüt elemanlarının bir araya gelmesini engellemek için gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, Suriye'deki saldırılara Suudi Arabistan'ın destek verdiği bilgisi verildi.

Açıklamada, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'deki durumu yakından izlemeyi sürdürüyor. Göstergeler, hava saldırılarının IŞİD'in ilerlemesini yavaşlattığı doğrultuda. Ancak, IŞİD'in saha kazanma çabası ve Kürt milislerin direnmeye devam etmesiyle sahadaki güvenlik durumu değişkenlik gösteriyor" ifadesine yer verildi.

Irak'ta ise Kerkük'ün güneybatısındaki saldırıda IŞİD'in biri silahlı olmak üzere 2 aracının imha edildiği kaydedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)