BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de rüşvet skandalı----

KKTC'de rüşvet skandalı

KKTC'de rüşvet skandalı
23 Haziran 2013 - 23:51 www.finansgundem.com

KKTC'de gensoru ile yıkılan hükümetin yerine kurulan koalisyon hükümetinin güven oylamasında rüşvet skandalı yaşandı

KKTC'de Demokrat Parti-Ulusal Güçler’den (DP-UG) bu sabah istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisinde güven oylamasında ''Evet'' demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7700 euro rüşvet verdiğini ileri sürdü.  
Hasan Bozer başkanlığında güven oylaması gündemiyle toplanan Genel Kurul’da, oylama başlamadan önce Ejder Aslanbaba, kürsüde konuşma yapmak istedi. Ancak bu talebi Bozer tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aslanbaba’nın elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkması üzerine oturuma ara verildi. 
Milletvekillerinin salonu terk etmesinden sonra Aslanbaba basına yaptığı açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Ahmet Kaşif’in kendisinden güven oylamasında ''Evet'' demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7700 avro rüşvet verdiğini öne sürdü. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da iddia etti. 
Aslanbaba, elinde iddialarını kanıtlayacak ses kayıtları olduğunu söyledi. 7700 avroyu Dipkarpaz İlkokuluna bağışlayacağını kaydeden Aslanbaba, polise suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. 
Küçük: "Hükümetin istifa etmesi gerekir" 
Eski başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük de vatandaşların mecliste yaşananları görmemesi için Bayrak Radyo Televizyonu’nun canlı yayınını kestiğini iddia ederek, “Bizi konuşturmak istemiyorlar. Üç siyasi parti bunun peşinde düştü. Mecliste dolarlar havada uçuyor. Cumhurbaşkanı ve buna ve destek verenler, bundan sonra 10 defa düşünsün. Hükümetin istifa etmesi gerekir" diye konuştu.
"MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ"
Serdar Denktaş, “Aslanbaba benden elektrik borcunu ödemem için yardım istedi. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi. Ahmet Kaşif ise şunları söyledi: “Parayı ben verdim ama borç olarak. Paraya ihtiyacı olduğunu ve çok sıkışık olduğunu söyledi. Arkadaşlarla aramızda topladık.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)