BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de ramazan ayı Kovid-19 kısıtlamaları----

KKTC'de ramazan ayı Kovid-19 kısıtlamaları

KKTC'de ramazan ayı Kovid-19 kısıtlamaları
13 Nisan 2021 - 12:32 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) mübarek ramazan ayı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirlerinin gölgesinde idrak edilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulunun aldığı karara göre, ramazan boyunca toplu ibadetler, kapalı alanların kapasitesinin üçte biri kullanılarak yapılabilecek.

İbadet boyunca maske takılması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekirken, ibadet alanlarında temiz hava akışının sağlanacağı şekilde ortam havalandırılacak ve girişler kayıt altına alınacak.

Ülkedeki kurum ve kuruluşlar, bu süreçte ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yardım paketi ulaştıracak.

  1. KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, ramazan boyunca ibadethanelerde alınacak tedbirler ve yapacakları çalışmalarla ilgili  değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan ayının tüm Müslümanlara ve insanlığa hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Atalay, tüm dünyada olduğu gibi KKTC'de de salgına karşı kurallar çerçevesinde ibadetlerin yerine getirildiğini söyledi.

Salgının en başından itibaren sıkı denetimlerle ibadetlerini yaptıklarını belirten Atalay, camilerde iki metre mesafeyle ibadet ettiklerini ve ramazanda da bu kuralların uygulanacağını ifade etti.

Atalay, "Ramazanda teravih namazlarını kıldıracağız ama pandemi çerçevesinde bu geleneğimizi 8 rekat olarak yaşatacağız. Camide kalma süresini azaltmak için de cemaatimizden yatsı namazının ilk sünnetini camide değil de evde kılarak gelmelerini talep edeceğiz. Doğrudan 8 rekat teravihle birlikte selati vitir ve duaya geçeceğiz, cemaatimizi tesbihat yapmadan evlerine göndereceğiz." dedi.

Camilerde maskenin zorunlu olacağını kaydeden Atalay, cami cemaatine hijyen kurallarına tam olarak uymaları çağrısında bulundu.

Atalay, Kıbrıs Rum kesimindeki camilerde de teravih namazlarının kılınacağını söyledi.

"İftar çadırları ve sofraları olmayacak"

Din İşleri Başkanı Atalay, "Maalesef bu yıl, geçen yıl olduğu gibi iftar çadırları ve sofraları olmayacak, bu büyük bir üzüntü. Bu açığı telafi etmek çerçevesinde ihtiyaç sahibi her bir ferde ulaşılması için gerekli çabayı göstereceğiz. Ülkemizde pek çok gayrimüslim öğrenci ve kişiler de yaşamakta. İhtiyaç sahibi olan kişilerin Müslüman olması şart değil. Hangi inanç, millet ve etnisiteden olursa olsun, mutlaka aç olan insanı doyurmak, ihtiyaçlarını gidermek Müslümanlar olarak bizim vazifemiz." dedi.

Sokak hayvanları ve diğer canlıların ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, bu yönde de çağrıda bulundu.

Atalay, Rum kesiminde de olabildiğince ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yardım götüreceklerini söyledi.

Bu yıl KKTC'de birçok televizyon kanalında paket ve canlı olarak ramazan yayınlarının gerçekleşeceğini belirten Atalay, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığından KKTC'ye misafir olarak gelen hocalarla yoğun olarak televizyon kanallarının taleplerine yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Atalay, bir sivil toplum kuruluşu ile iş birliği içerisinde Kur'an-ı Kerim'i olmayan ve talep eden herkese birer mealli Kur'an-ı Kerim ulaştırmak için camiler ve temsilciliklerin hazır olduğunu kaydetti.

Türk Kızılay, Evkaf ve Lefkoşa Büyükelçiliği gıda yardımında bulunacak
Türk Kızılay, KKTC genelinde 2 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketleri dağıtacak.

Türk Kızılay, salgının gidişatına göre, ramazanın ortasında Lefkoşa ve Girne'de çocuk yuvasında yaşayan, anne ve babadan uzak çocuklar için "yetim iftarı" adı altında bir program düzenlemeyi de planlıyor.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin koordinesinde Din Hizmetleri Müşavirliği de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunacak.

Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde öğle namazına müteakiben okunacak mukabele sosyal medyadan canlı olarak yayımlanacak.

BRT, Kıbrıs TV ve Kanal T ekranlarından da ramazan ayı boyunca iftar programları ve hatm-i şerifler yayımlanacak.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) de ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatacak.

EVKAF, Türkiye Vakıflar Müdürlüğü, Türk Kızılay ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nin katkılarıyla özellikle salgın döneminde ihtiyaçlı duruma düşen ve evlerine gelir girmeyen ailelere, yerel sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ulaşacak.

Yaklaşık 10 bin gıda paketinin dağıtılacağı proje çerçevesinde ramazan ayının dayanışma ruhu yaşatılacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) da Lefkoşa Program Ofisi aracılığıyla hijyen paketi dağıtacak.

Öte yandan, Hala Sulta Camisi Yardımlaşma ve Gençlik Derneği ile TİKA Lefkoşa Program Ofisi iş birliğiyle Hala Sultan Camisi, ramazan ayı öncesinde mahya ile aydınlatıldı.

Uzmanı uyardı; korona virüs geçireli 1 ay olduysa Ramazan'da dikkat

 

Sağlık Bakanlığı'ndan ramazan açıklaması

 

Ramazan'da ek tedbirler gelebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)