BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de orman yangını----

KKTC'de orman yangını

KKTC'de orman yangını
27 Mayıs 2022 - 15:34 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye'den gelen suyun depolandığı Geçitköy barajı yakınlarında arazide başlayan yangın ormana sıçradı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne ilçesine bağlı Geçitköy bölgesinde yangın çıktı.

Polis ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeri personel ve bölge halkının traktörlerle müdahale ettiği yangın henüz kontrol altına alınamadı. Yangına bağlı oluşan yoğun duman nedeni ve iş makinelerinin yangına müdahale edebilmeleri amacıyla Girne-Güzelyurt ana yolunun Geçitköy ile Karşıyaka arası trafiğe kapatıldı.

Geçitköy'deki yangına havadan müdahale için Türkiye'den 2 söndürme helikopterinin geleceği bildirildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yerel medyaya yansıyan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı girişimiyle İngiliz üsler bölgesinden bir söndürme helikopteri de çalışmalara katılmak üzere bölgeye gitti.

SON DAKİKA HABERİ: KKTC'de orman yangını

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Geçitköy bölgesinde çıkan yangında alevlerin doğuya doğru yayıldığını belirtti. Helikopterlerle keşif uçuşu yapıldığını aktaran Karaca, yangının Mavi Köşk’e sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da söndürme çalışmalarını takip etmek üzere bölgeye gitti.

Girne Kaymakamlığı, yangının etkili olduğu bölgelerde bazı evlerin boşaltıldığını, bazı evlerin ise yangından zarar gördüğünü açıkladı.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, TAK’a yaptığı açıklamada, yangının Geçitköy Barajı'nın batısında bir bölgede başladığını anlattı. Güneş, yangının Mavi Köşk bölgesindeki yamaçlara doğru yöneldiğini, o bölgenin sık bir ormanlık alan olduğunu vurguladı. Yangının önünün kesilmeye çalışıldığını ifade eden Güneş, rüzgarın da etkisiyle yangının Santos Villaları olarak bilinen bölgeye kadar ulaştığını kaydetti.

KKTC'den maymun çiçeği açıklaması

 

KKTC'de hükümet güvenoyu aldı

 

KKTC en kurak nisan ayını yaşadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)