BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de makam aracı tartışması----

KKTC'de makam aracı tartışması

KKTC'de makam aracı tartışması
02 Mart 2018 - 20:35 www.finansgundem.com

KKTC dış işleri bakanı Mercedes marka makam aracını seçimlerden önce söz verdiği gibi kullanmadığını açıkladı. Araç maliye bakanlığına iade edildi. Bakan işe Toyota Corolla marka eski makam aracıyla gelip gidiyor

Vatandaş her yıl bakanların makam araçları için binlerce lira ödüyor. Kamuda otomobil saltanatı olarak bilinen bu durum KKTC'de farklı bir şekilde gündem oldu. KKTC’de, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, seçimden önce verdiği sözü tutmayıp, makam aracı kullandığı iddia edildi. İddialar üzerine açıklama yapan Özersay, sözünde durduğunu ve yerel dilde ‘gara Mercedes’ diye adlandırılan ‘siyah Mercedes’e binmediğini belirterek “Gara Mercedes’lerde gezmiyorum” dedi.

babababababa

‘BİR KEZ DAHİ BİNMEDİM’

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, seçimden önce söylediği, göreve gelmesi halinde makam aracı kullanmayacağı sözünü tutmadığı ve yerel dilde ‘gara Mercedes’ diye adlandırılan lüks ‘siyah Mercedes’e bindiği yönünde haberler çıktı. Bu iddialara üzerine Özersay, sosyal medyada açıklama yaptı. Özersay, “Bazı şeyler, yokken varmış gibi yazılıyor. Sorun değil, ben buradan doğrusunu yazayım, herkes kendi vicdanına göre değerlendirmesini yapsın” diye başladığı açıklamasında, “Geçmişte eleştirdiğim topluca alınmış olan Mercedes makam araçlarından bir tanesi Dışişleri Bakanlığı’ndaydı, bir kez dahi binmedim, kullanmadım” ifadelerine yer verdi.

makam1

‘KENDİ ARACIMI KULLANIYORUM’

Makam aracını Maliye Bakanlığı’na iade etmek için bildirim yaptığını anlatan Özersay, şunları kaydetti: “Önceki dönemde kullanılan Toyota marka eski makam aracını Maliye’den talep ettim, resmi bir görev yerine getireceğimde onu kullanıyorum. Evimden Bakanlığa ve geri evime kendi şahsi aracımla gidip geliyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşmem olduğunda, eğer parti başkanı olarak davet almışsam kendi şahsi arabamla gidiyorum. Dışişleri Bakanı olarak davet aldığımdaysa yukarıda sözünü ettiğim eski makam aracıyla. Bakanlar Kurulu’na da yürüyerek gidiyorum. Meclis’e de kendi şahsi arabamla gidiyorum.” Eleştirilere, “Öğrenmek istenirse öğrenilir” diye yanıt veren Özersay sözlerini, “Özetle, ‘Gara Mercedes’lerde gezmiyorum” diye tamamladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)