BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de hükümet istifa etti----

KKTC'de hükümet istifa etti

KKTC'de hükümet istifa etti
20 Nisan 2022 - 16:33 www.finansgundem.com

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu arasındaki görüşme sona erdi.Tatar, yaptığı açıklamada, hükümetin istifasını kabul ettiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Ocak ayında yapılan seçim sonrasında KKTC’de kurulan UBP, DP ve YDP koalisyonunun ömrü sadece birkaç ay sürdü.

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenen UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun 9 Mart 2022’de istifa etmesiyle kabinede ilk değişiklik yaşanmıştı. Hasipoğlu’ndan boşalan koltuğa Hasan Taçoy getirilirken Dışişleri Bakanlığı görevine ise Tahsin Ertuğruloğlu getirilmişti.

Kabinedeki ikinci değişiklik talebi ise dün geldi. Başbakan Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasında bir süredir devam eden gerilim, hükümetin düşmesine gidecek kadar büyüdü.

Başta ekonomik belirsizlik ve anlaşmazlıklar olmak üzere birçok konuda karşı karşıya gelen Sucuoğlu ve Atun arasındaki gerilim dün patlama noktasına geldi. Daha önce taraflar birbirlerini yalanlarken, Sucuoğlu, Atun’un görevden alınması için süreç başlattı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, önceki gün kabinesinde görev alan Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınmasını istemiş ve Cumhurbaşkanı Tatar ile iletişime geçmişti. Fakat Tatar’dan yanıt gelmeyince, hükümet ortakları DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Cumhurbaşkanlığı’na giderek hükümetin istifasını sundu.

Dün gece UBP’nin Genişletilmiş MYK’sında da Sucuoğlu’nun kararına destek çıkmıştı.

KKTC'de elektriğe rekor zam

 

KKTC'de enflasyon ƒ,19'a yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)