BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de ek mesai isyanı! Uçuşlar durdu----

KKTC'de ek mesai isyanı! Uçuşlar durdu

KKTC'de ek mesai isyanı! Uçuşlar durdu
28 Ağustos 2018 - 20:28 www.finansgundem.com

KKTC Ercan Havalimanı'nda, kulede çalışanların ‘ek mesai’ istemesi üzerine saat 19.00’dan itibaren uçuşlar durdu

KKTC’de ekonomik kriz nedeniyle ek mesai ödemelerinde kesintiler yapılırken, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar üzerine Ercan’da kulede çalışan hava kontrolörleri iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren KKTC'ye inişler ve kalkışlar durduruldu.

KKTC Bakanlar Kurulu’nun sorunu çözmeye çalıştığı, sorun çözülmez ise Türkiye’den hava trafik kontrolörü getirilmesi yönünde karar alınacağı ifade edildi.

Öte yandan, Ada’da sadece ‘acil ve askeri uçuşlara’ hizmet verilebiliyor.

SENDİKA İLE HÜKÜMET YETKİLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

KKTC’de uçuşlar durdurulunca, Hava Trafik Kontrolörleri Başbakanlık’ta toplantıya çağrıldı. Sendika yetkilileri, Başbakanlık’ta hükümet yetkilileri ile bir araya geldi.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız yaptığı açıklamada: "Eğer ki hükümet kanun hükmündeki kararnameyi geri çekmek için bir adım atarsa, bunu değerlendireceğiz. Görüşmeler ve diyalog devam edecek" dedi.

ERCAN HAVALİMANI'NDAKİ GREV UÇAK SEFERLERİNİ ETKİLEDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'nda, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, hükümet ile sürdürülen ek mesai görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine akşam saatlerinde greve başladı. Grev nedeniyle Türk Hava yolları (THY)'nin 8 seferi iptal edildi. Edinilen bilgiye göre, KKTC’de ek mesai ödemelerinde kesintiler yapılması nedeniyle, Ercan’da kulede çalışan hava kontrolörleri iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren KKTC'ye inişler ve kalkışlar durduruldu.Eylem nedeniyle Türk Hava Yolları(THY) 'nin  8 seferi iptal edildi. Bugün saat 22.00 ile yarın saat 08.00 arasında Atatürk Havalimanı kalkışlı 2, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı 1, Ankara Esenboğa Havalimanı kalkışlı 1, Ercan Havalimanı kalkışlı 4 seferi iptal edildi. Anıl UÇAN/İSTANBUL,(DHA)

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'nda, kulede çalışanların ‘ek mesai’ istemesi üzerine saat 19.00’dan itibaren uçuşlar nedeniyle yolcular mağdur oldu.

Ercan Havalimanı'nda mağdur olan yolculardan Anıl Atak, 8 aylık kızı Almila ile Ercan’da mağdur olanlardan. Atak, "Bu eylem doğru değil. İnsanlar burada perişan ve mağdur durumda" dedi.

Hasan Cantürk ise, "Bizlere haber verselerdi, Ercan’a gelmezdik. Uçuşumuzda değişiklik yapardık. Yapılan tam bir saygısızlık. Basit çıkarlar için insanlar mağdur ediliyor, kullanılıyor" dedi.

"EVDE ÇOCUKLARIMIZ BEKLİYOR"

Kıbrıs'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular ise iptal olan seferler nedeniyle İstanbul'da kaldılar.Yolcuların biletleri yarınki seferlerle değiştirilirken, geceyi geçirmeleri için otele yerleştirildi. Grev nedeniyle İstanbul'da kaldıklarını ve çocuklarının evde beklediklerini belirten Fahri Tümkan,"Herkesin işi gücü var. Yarın işe gidecekler.  Özel sektörde çalışıyorlar. Planlamamızı biz ona göre yaptık. Bu planlarımızı ne yapacağız. Özel sektörde çalışanlar işlerine gitmeye mecburdur. Gitmeme gibi bir lüksleri yok. Grevden haberimiz vardı. Saat 20.00 gibi mesaj geldi. Ama biz o saatte zaten buradaydık. Biz 16 kişilik bir ekibiz Benim işim yok ama arkadaşlarım özel sektörde çalışıyorlar. Çocuklarımız evde bekliyorlar. Ailelerimizi bıraktık geldik. Kısacası burada kaldık." dedi. Kıbrıs'a tatil için gittiği belirten bir diğer yolcu Osman Akdemir ise," Kıbrıs'a tatil için gidecektik. Havalimanına inmemize 10 dakika kala grev olduğu için havada yaklaşık yarım saat tur attıktan sonra yönümüzü İstanbul'a çevirdik. Geldik buraya mağduriyet yaşıyoruz." dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI DHA'YA KONUŞTU

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ercan Havalimanı'ndaki iş bırakma eylemi ile ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklama yaptı. "Sendika ile görüşmelerin devam ettiğini" belirten Atakan, "Sendika yetkilileriyle görüşme yaptık. Konunun hassasiyetini anlattık. Sabaha kadar sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

Bakan Atakan, "Türkiye’den ekip gelip gelmeyeceği" ile ilgili soruya da, "Böyle bir durumun daha önce yapıldığını" söyledi. Atakan, sorun çözülmez ise, Türkiye’den ekip gelebileceğini belirtti.

EYLEM SONA ERDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'nda, kule çalışanlarının ‘ek mesai’ istemesi üzerine saat 19.00 sıralarında başlayan eylem sona ererken, uçuşların ise en kısa zamanda yeniden başlayacağı öğrenildi.

Ercan Havalimanı Genel Müdürü Serhat Özçelik, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, eylemin sona erdiğini belirterek, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Dairesi’nin girişimleri sonucunda eylemin sonlandığını, uçuşların bir an önce yeniden başlatılması için harekete geçildiğini söyledi. Özçelik, Yolcu mağduriyetleri konusunda da havayolu şirketleriyle gerekli temasların yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir28 Ağustos 2018 21:49

    Öğretmenler merkez bankası dahil aylarca grev yapar orada, birine baş egerseniz hepsi birden greve gider. Türkiye'den götürün yoksa sonu kötü, nefret derecede itici tembel tipler üç yıl çalıştım

  • atakan28 Ağustos 2018 21:01

    KKTC de asgari ücret 2.620 tl. Türkiye de 1.600 tl. Daha neyi beğenmiyorlar. KKTC de bir tane Türkiye yapımı araba göremezsiniz. Hepsi yabancı menşeeli araba. 250-300 mercedes otomobilleri taksi olarak kullanıyorlar. KKTC tasarrufa gitmelidir. Onlara verdiğimiz yardımlarla geçiniyorlar ama bizden çok çok lüks yaşıyorlar. Bir an önce tedbir alınmalıdır.