BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKKTC’de büyük yangın... ODTÜ kampüsüne ulaştı----

KKTC’de büyük yangın... ODTÜ kampüsüne ulaştı

KKTC’de büyük yangın... ODTÜ kampüsüne ulaştı
17 Mayıs 2020 - 18:15 www.finansgundem.com

Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı KKTC'nin Girne bölgesinde orman yangını çıktı. Başbakan Tatar, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'ne ulaşan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesinde yer alan Tepebaşı'ndaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tepebaşı bölgesinde çıkan yangın daha sonra Kalkanlı bölgesindeki ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'ne ulaştı, kampüsteki öğrenciler ve çalışanlar tahliye edildi.

Kalkanlı Yaşam Evi'nde kalan 72 kişi de güvenli bölgeye tahliye edildi. Yetkililer, vatandaşlardan, Kalkanlı'da ODTÜ bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek vermelerini istedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yangının çıktığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC'nin en güzel ormanlık alanlarından olan bölgede çıkan yangından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Türkiye'den üç helikopter geldi
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada, yangın söndürme çalışmalarına Türkiye'den gelen üç helikopterin destek verdiğini belirtti. Özersay, Kıbrıs Rum kesiminden ise Birleşmiş Milletler aracılığıyla iki hava aracının dönüşümlü olarak yangına müdahale ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan takip ediyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun mesajı iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bilgilendirildiğini ve süreci takip ettiğini belirten Oktay, KKTC Başbakanı Tatar'a Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm kuruluşların yangınla müdahalede yanlarında olduğu mesajını iletti.

"Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı"
Başbakan Ersin Tatar da akşam saatlerinde Güzelyurt Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen kriz toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Tatar, "Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı." dedi.

Bazı bölgelerde kısım kısım yangınların sürdüğünü belirten Tatar, arazilerin sabah kadar soğutulacağını söyledi. Tatar, vatandaşlara böyle olağanüstü sıcaklarda çok dikkatli olmaları ve sigara izmariti gibi maddeleri yere atmamaları konusunda uyardı. Bugün birden fazla yerde yangın çıktığını belirten Tatar, polisin bununla ilgili araştırma yapacağını duyurdu.

Korona virüs, daha çok yoksul kesimi seçiyor

Rus gelinler Erdoğan'dan yardım istedi!

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Acı17 Mayıs 2020 21:48

    Yaz geliyor orman yangınları başlıyor.Kasıtlı olarak çıkartan kim varsa bu mübarek günlerde Allah'tan bulsun...Yanan sadece orman değil,börtü böcek milyonlarcası da yanıyor milli servetler küle dönüyor,çok üzüntü verici. :(