BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC'de akaryakıt krizi----

KKTC'de akaryakıt krizi

KKTC'de akaryakıt krizi
20 Ekim 2021 - 16:14 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs'ta ana 2 firmanın, pompa fiyatına zam yapılmasını talep etmesi ancak koalisyon hükümetinin istifa etmesiyle yaşanan siyasi boşlukta muhatap bulamaması sonucu yakıt akışını kesmesiyle, benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Kuzey Kıbrıs topraklarında akaryakıt sağlayan 2 firmanın dövizdeki artışla pompa fiyatının en az 1 TL zam yapılmasını istese de koalisyon hükümetinin istifasıyla oluşan siyasi boşlukta muhatap bulamaması yeni bir kaosun fitilini ateşledi.

Zam talebine karşılık bir muhatap bulamayan 2 firma benzin istasyonlarına yakıt akışını kesti. Kuzey Kıbrıs'taki 2 firmanın bu kararı ülke genelinde krize neden oldu. Yakıt almak isteyen araç sahipleri benzin istasyonlarına akın etti.

Yüzlerce araç sahibi benzin alamama ihtimaline karşı istasyonlarda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Bazı yakıt istasyonları ise ellerinde yakıt kalmadığı için kepenk indirmek zorunda kalırken, birçok yakıt istasyonu da yakıt satışını sınırlandırmaya başladı.

'Stoklar tükenince kepenk kapatacağız'

Yakıt istasyonu sahibi Mehmet Tel, asıl sorunun ana firmaların benzin istasyonlarına yakıt vermemesi olduğunu ifade ederek, “Sebebi ise ana bayilerinin ekonomik olarak kendi primlerinin yükselmesini istemesidir. Hükümete baskı yapmak amacı ile kendileri böyle bir karar aldı ve yakıt vermeyi durdurdu. Elimizdeki mevcut yakıt stokları bitinceye kadar vereceğiz ve stoklar tükenince kepenk kapatacağız” dedi.

Mevlüt İri ise, “İngiltere'deki gibi oldu. Hiç anlamadık. Benzin almaya geldik. Ama tıka basa dolu” ifadesini kullandı.

Dövizlerin artmasıyla, alınan kararların halka yansıdığını dile getiren Tarkan Bay, “İnsanlar perişan olur. Bunları en büyük sebebi yetkililerin davranışından dolayıdır. Bir önlem alamayan siyasiler bizi bu duruma düşürdü. 50 yaşına geldik bu durumu da gördük” dedi.

Lübnan'da akaryakıt fiyatlarına 3. zam

 

Akaryakıt istasyonları çift hane hazırlığında

 

Akaryakıtta ÖTV marjı bitti... Gelen zam pompaya yansıyacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)