BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemK.Kore ile anlaşma yapan 3 firma kara listede----

K.Kore ile anlaşma yapan 3 firma kara listede

K.Kore ile anlaşma yapan 3 firma kara listede
17 Aralık 2013 - 23:26 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, 3 Myanmar firması ile bir askeri Kuzey Kore'yle silah ticareti yaptıkları gerekçesiyle kara listeye aldı

ABD, Kuzey Kore'yle silah ticareti yaptığı gerekçesiyle 3 Myanmar firmasıyla bir yarbayı kara listeye aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Asia Metal Company, Soe Min Htike Co., Excellence Mineral Manufacturing Co. ve Myanmar ordusunda yarbay olarak çalışan Kyaw Nyunt Oo'nın Kuzey Kore'yle silah ticareti yaptığının tespit edildiği bildirildi. 

Bakanlığa bağlı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı David S. Cohen,  Kuzey Kore'nin başka ülkelerden elde ettiği askeri satış gelirlerinin devam etmesinin, bu ülkenin yasadışı faaliyetlerine göz yummak anlamına geleceğini belirterek, bunu hedef almaya devam edeceklerini söyledi.

Bakanlığın kararı, Burma'daki kişi ve firmaların mal varlıklarının dondurulmasını ve Amerikalıların bunlarla iş yapmalarını yasaklamayı öngörüyor.

Kuzey Kore'den askeri ekipman satın aldığı ileri sürülen Myanmar'daki Savunma Endüstrileri Başkanlığı da 2012 yılında kara listeye alınmıştı. Bugün kara listeya alınan 3 firma ve yarbayın söz konusu şirketle de bağlantısı olduğu belirtildi. Listenin Myanmar hükümetini hedef almadığı açıklandı.

Myanmar hükümeti, yaklaşık 1 yıl önce, BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan Kuzey Kore'den askeri yardım ve askeri malzeme alışverişini yasaklayan karara uymayı kabul etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)