BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringKKB Çek Raporu'nu açıkladı----

KKB Çek Raporu'nu açıkladı

KKB Çek Raporu'nu açıkladı
10 Ağustos 2012 - 17:10 www.finansgundem.com

KKB'nin faktoring ve leasing firmalarının kullanımına sunduğu “Çek Raporu” Faktoring Derneği ile FİDER'in de katıldığı bir toplantıya açıklandı.

Faktoring Derneği ile Finansal Kiralama Derneği (FİDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) faktoring ve leasing firmalarının kullanımına sunduğu “Çek Raporu”nun tanıtım toplantısı, 9 Ağustos 2012 Perşembe günü Tekfen Tower’da gerçekleşti.
Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman ve FİDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Taşar’ın sektörlerine ilişkin yaptıkları konuşmaların ardından toplantıda söz alan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz de “Çek Raporu” hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
Zafer Ataman: “Bu kapsamlı rapor tüm sektörlere önemli katma değer sağlayacak”
Detaylı Çek Raporu dolayısıyla Kredi Kayıt Bürosu’nu (KKB) tebrik ederek konuşmasına başlayan Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman: “BDDK çatısı altındaki kredi riski alan banka ve diğer finans kurumları yanında reel sektörün de yararlanabileceği bu geniş kapsamlı raporun tüm sektörlere önemli bir katma değer katacağına inandığımı belirtmek isterim.” dedi.
Ataman; 70 bine yakın müşterisi ve bu müşterilerin borçluları düşünüldüğünde 300 bin firmaya dokunan faktoring sektörü için devraldığı alacağın kalitesini değerlendirebilme ve tarafsız istihbarat bilgilerine ulaşabilmenin oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu değerlendirmede kullanılan bilgilerin detaylı, güvenilir ve kolay ulaşılabilir olmasının da risklerin daha sağlıklı yönetilmesini sağlayacağına değinen Zafer Ataman, “Bu sistem, müşterilerimizin ticari risklerini doğru ölçerek daha sağlıklı kararlar alabilmesini sağlayacak ve ticaretin çarklarını döndüren faktoring sektörünün riskini minimize edecektir. Sistem kendi içinde bu zinciri genişlettiği ve tüm alacaklı kurumlar borçlularından bu bilgileri alarak çalıştığı takdirde ticaretin çarkları sorunsuz dönmeye başlayacak, böylece kazanan Türkiye ekonomisi olacaktır.” dedi.
Bülent Taşar: “Bilgi paylaşımı leasing ve faktoring sektörleri için önemli”
Finansal Kiralama Derneği (FİDER) Başkanı Bülent Taşar ise; “Risk bizim işin proaktif kısmı. Leasing ve faktoring sektörlerinde işin bu kısmını iyi yapamazsak işimiz zor. Ve bu bölümü yapabilmemiz için birtakım bilgilere ihtiyacımız var. Bilgilerin iyi şekilde derlenip doğru şekilde akışını sağlamak gerekiyor.
Aslında risk ile bilgiyi iyi ve verimli bir şekilde toparlayabilirsek bu sektörler için proaktif olarak ileriye dönük gelecek zararları elimine etmiş oluruz. Maalesef Türkiye’de bu yıllar aldı. Geldiğimiz nokta son derece iyi; ama hala önümüzde bitirmemiz gereken bir yol var. Riskin ölçülmesi ve analiz edilmesi önemli.” dedi. Taşar sözlerine “Zafer Bey’in altını çizdiği gibi biz de BDDK’ın yönetiminde ve gözetiminde çalışan kurumsal firmalarız. Bankacılığın ulaşabildiği her bilgiye bizim de ulaşmamız lazım; çünkü sektörde kaybedilen her Türk Lirası sektörün sermayesinin erimesi demektir.”
Kazım Akdeniz: “Faktoring ve leasing kuruluşlarının risk yönetimi için bilgi paylaşımı önemli”
“Sayın Ataman bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Daha önce daha fazla bilginin paylaşılması niyetinin önünde duran bazı engeller oldu. Geldiğimiz noktada ise biraz da içinde yaşadığımız konjonktürün etkisiyle KKB’nin çalışma çerçevesi dahilinde bu adımı atmak istedik. Bu imkanlardan özellikle “çek raporu” karşılıksız çek sayısındaki artış sebebiyle faktoring ve leasing sektörlerindeki kuruluşların bir an önce faydalanması için çalışmalarımızı başlattık.
Dernek başkanlarımızın da belirttiği gibi KKB’nin bu dönemde genel bir yaklaşımı var. Bu zamana kadar bankaların daha çok üzerinde durduğu ve çok önemli adımlar attığı ve geliştirdiği risk yönetimi anlayışını banka dışı sektörlere hatta reel sektörlere yayıldı. Risk yönetiminin en önemli kavramının da bilgi olduğunu düşünüyoruz. Mevcut olan kredi riskleri ile benzeri kredi riskini etkileyen unsurların daha etkin bir şekilde paylaşılması KKB’nin bu dönemde en önemli etkinliklerinden birisi.” diyen Akdeniz daha sonra Çek Raporu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)