BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızılay üniversite kuruyor----

Kızılay üniversite kuruyor

Kızılay üniversite kuruyor
19 Haziran 2013 - 09:48 www.finansgundem.com

Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, açılacak vakıf ile birlikte Kızılay Üniversitesi'ni kuracaklarını söyledi

Türk Kızılayı Derneği Kayseri Şubesi'nin düzenlediği 'Kan Bağışçıları Ödül Töreni'ne Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, İkinci Başkan Nİhat Adıgüzel, yönetim kurulu üyesi Gülay Aslan, dernek yöneticileri il başkanları, kan bağışçıları ve davetliler katıldı. Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Osman Devleti'nden günümüze uzanan geçmişiyle derneklerinin 145'inci kuruluş yılını kutladıklarını, derneğin Türkiye'nin en büyük örgütü ve sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Akar, Olağan Genel Kurul ile yeniden göreve geldiğini ve yeni yönetim kurulu oluşturduğunu hatırlatırken yaptıkları çalışmada, Kızılay Üniversitesi'ni kurmayı planladıklarını söyledi. Ahmet Lütfi Akar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla vakıf daha sonra üniversitenin kurulacağını belirterek, şöyle dedi:
"Yönetim kurulumuzca yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Türk Kızılayı hasretle beklenen ve şimdiye kadar tesis edilmemiş olan Kızılay Üniversitesi'ni kurma kararı aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle de ağırlığının tıp konularının kapsadığı bir üniversitenin kuruluşu için vakfın kurulması çalışmalarına da başlandı. Tarihe ismimizi yazdırmaktan dolayı mutluyum. Bundan sonra Türk Kızılayı sadece depreme uğrayanlara ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, onlara hizmetlerin en kutsalı olan eğitim konusunda da hizmet vermeye devam edecektir. Şuan bir vakıf kurarak vakıf üniversitesi kurmak mümkün olmadığı, kısıtlama gelmiş olduğu halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu kısıtlamayı Kızılay için kaldırdığını açıkladı."
Türk Kızılayı'nın olası İstanbul Depremi için de çalışmalar yaptığını kaydeden Ahmet Lütfi Akar, "Afyon'da Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan maden suyu işletmemizin yanı sıra Erzincan'ın meşhur 'Ekşi Suyu'nu da temelini attığımız 50 milyon liralık bir fabrikada çıkarıp Türk Kızılayı markasıyla üretime başlayacaktır. Kırklareli ilimizde büyük bir lojistik üs kurulacak. 70 dönüm arazi içerisinde 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan büyük bir lojistik tesisi de önümüzdeki aylar içerisinde hizmete açacağız. Trakyanın ortasında İstanbul depremine müdahale edebilecek bir tesisimize de kavuşmuş olacağız. Çadır stoklarımızı 100 bin'e ulaştırdık. Bunların önemli bir kısmını yeni depomuzda konuşlandırıp, gereken müdahaleyi gerek İstanbul'a gerek de muhtelif yerlerde ve Avrupa'da meydana gelebilecek afetlerde bu depomuzdan gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Dernek İkinci Başkanı Nihat Adıgüzel ile Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Aslan da birer konuşma yaparak dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Türk Kızılayı'nın sürekli kan bağışçıları arasından 45 bağış yapan 5 kişiye plaket, 35 bağış yapan 5 kişiye altın, 25 bağış yapan 27 kişiye gümüş, 10 bağış yapan 220 kişiye ise bronz madalyaları törenle verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)