BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızılay Başkanı'ndan Ensar Vakfı'na 8 milyon dolarlık bağış açıklaması----

Kızılay Başkanı'ndan Ensar Vakfı'na 8 milyon dolarlık bağış açıklaması

Kızılay Başkanı'ndan Ensar Vakfı'na 8 milyon dolarlık bağış açıklaması
29 Ocak 2020 - 20:37 www.finansgundem.com

Elazığ depreminin ardından Ensar Vakfı'na Kızılay üzerinden yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışla gündeme gelen ve tartışmalara neden olan Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık "Bu tamamen yasal bir bağıştır" dedi

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Habertürk'te Veyis Ateş'e Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır"

Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, Başkent Gaz'ın Kızılay'a 8 milyon dolar değerinde bir bağışta bulunduğu, bağışın 7 milyon 925 bin dolarlık kısmının Ensar Vakfı'na aktarılmasını istediği ortaya çıkması tartışmalara neden olmuştu.

Kınık'ın tepki çeken 'Andımız' paylaşımı

Twitter hesabından paylaştığı 'Andımız' karikatürüne ilişkin de konuşan Kınık, "Gazi Mustafa Kemal'in Türk milleti tanımına ve Anayasal tanımına katılıyorum, kuşatıcı ve ırklardan bağımsız bir kavram olduğuna inanıyorum. Bir taraf bu terminolojinin bir insana bir değeri dayatan, yaşaması inanması gerektiği halde dayatan bir formatta olduğunu düşünüyordu" dedi.

Kızılay'dan maaş alıp almadığı sorulan Kınık, "Türkiye Kızılay Derneği'nde çalışanların tamamı gönüllülerdir, hiçbiri maaş almaz. Ben derneğin genel başkanıyım, bir de derneğin genel müdürü var. Yönetim kurulu üyeleri ve şube üyeleri dernekten maaş almazlar. Yönetim kurulu üyeleri 3 asgari ücret alıyorlar. Kızılay bir kamu kuruluşu değil, özel bir kuruluş. Kızılay'ın hamisi kurulduğunda padişah, şimdi de Cumhurbaşkanımızın himayesinde. Bizim şöyle bir yönetmeliğimiz var, Kızılay 10 bin personel çalıştırıyor. Bu çerçevedeki eşdeğer büyüklükteki 1800 kurum izlenir, orada verilen maaşlar toplanır, bir çan eğrisi yapılır, bunun ortalaması alınır, yüzde 80'lik bir kısmı maaş olarak verilir. Türkiye'nin binlerce hastanesinde personellerimiz kan hizmeti üretiyor" dedi.

"Elazığ depreminde attığım tweetten böyle gereksiz bir tartışmayı tetiklediğim için pişman oldum. Biz depremden etkilenen vatandaşlarımızdan yardım talep etmiyoruz ki."

"O köşk bir çalışma ofisi, kızımın ofisiydi. Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nun seçimleri vardı. Ben de Avrupa ve Orta Asya başkanlığına adaydım. Bu çalışmalarımızı yürütürken çok sayıda uluslararası misafir ağırlıyorduk. İstanbul'da bir tıp merkezinin 10. katında yerimiz vardı, işgal ettiğimiz alan yüzünden maddi kaybımız vardı. 'Biz oradan çıkarsak buradan çıkarsak ne kadar kazanırız?' diye düşündük, 100 bin lira gibi bir şey yapıyorduk. O zaman buradan çıkıyoruz dedim, müstakil bir yerde ağırladık, stratejilerimizi orada güttük. Her gün otellerde vs. basın toplantısı düzenleme maddi yükünden kurtulduk, seçimler bitti ve Sütlüce'deki yerimize geçtik."

"Sütlüce'yi MÜSİAD'dan brüt 110 bin TL'ye kiraladık. Bizim çok sayıda gayrimenkulümüz var. Her şeyi tek bir noktada topladık, diğer yerleri ticari olarak kullandık."

"Başkent Gaz bizim düzenli bağışçımız, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor.

"Kurban kesilmediği iddiası çok büyük bir yalan. Kızılay kurban operasyonunu başlattığından beri bunları noter, veteriner, gönüllüler huzurunda yapıyor. Örneğin sizin bağışınızı alıyoruz, kategorisine koyuyoruz, küçükbaşsa 1 tane, büyükbaşsa 7 hisse olacak şekilde birleştiriyoruz. Hayvanlarımızı veteriner hekim kontrolünde satın alıyoruz, noter huzurunda teslim alıyoruz, kesim günlerinde videolanıyor, tutanak altına alınıyor. 150-200 bin hissedara çekilen videoları gönderme imkanımız mümkün değil, çok isteyen olursa mail atıyor, biz de kendisine gösteriyoruz."

"Kurbanlarımızın bir kısmını Polonya'dan Ukrayna'dan aldık. Türkiye'den aldığımız hayvanların karkası 180 kiloydu, oradan aldığımız 230 kiloydu. Aynı anda 150 bin kurbanı kesmek zorundasınız, Türkiye'de bir kapasite var. Aldığımız toplam bağışla, aynı fiyattan daha fazla kurban alıp dağıtabilirsem ben bunu tercih edebiliyorum. Tarım Bakanlığı'mızın bize verdiği listeden yaptığımız açık ihaleyle alıyoruz."

"Deprem olduğunda ben Senegal'deydim. Daha önceden yapılmış planlı bir seyahatti. Cumhurbaşkanı'mızın heyetinde değildik. Perşembe gittik, cuma deprem oldu. Senegal'de bir çalışma için oradaydık, ilk uçakla İstanbul'a, oradan da Elazığ'a gittik. 2 gün oldu döndük, yarın sabah 6.30'da yine gidiyorum. Deprem olduktan 9 dakika sonra Kızılay acil afet planı aktifti." 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)