BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızgın mudiler bankalara saldırıyor----

Kızgın mudiler bankalara saldırıyor

Kızgın mudiler bankalara saldırıyor
17 Ocak 2020 - 16:48 www.finansgundem.com

Lübnan'daki bankaların nakit varlıkları tükenirken, mevduat sahiplerinin de sabrı taşmaya başladı. Bankalardan para çekmeye kısıtlama getirilmesinden ötürü darbe yiyen insanların bir kısmı aşırıya kaçıp banka şubelerini işgal ediyorlar

Geçmişteki bir olayda ise hesaplarından daha fazla para çekebilmek için mevduat sahipleri bir banka çalışanını rehin almışlardı.

Lübnan'daki finansal kriz ve dolar kıtlığı, mevduat bankalarının nakit dolar çekimi konusunda daha katı üst limitler koymasına ve yurtdışına dolar transferini engellemesine yol açtı. Bankalardan dolar çekmeye getirilen sınırlamalar, çoğu dolarla maaş alan Lübnanlıların parasız kalmalarına neden oldu.
Ülkedeki elitlere yönelik protestoların 17 Ekim'de patlak vermesinden beri, krizin sorumlusu olarak görülen mevduat bankaları göstericiler tarafından hedef alındı.

Beyrut'un Hamra bölgesindeki gece vakti gerçekleşen ayaklanmalarda bankaların dış cepheleri parçalanmış ve bankamatikler kırılmıştı.

Haftalık dolar çekim üst sınırının birkaç yüz dolar olduğu Lübnan'da bazı mevduat sahipleri  hesaplarındaki nakde ulaşmak için şiddete başvuruyorlar.  Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, 1 Kasım'dan 13 Ocak'a kadar geçen sürede, Lübnan'daki bankalarda arbede, oturma eylemi ve banka şubelerine yönelik şiddetli saldırıların da olduğu 101 tane eylem gerçekleşti. Güvenlik  birimlerinden bir kişi, "Kar topu gibi her geçen gün büyüyor. Gidişat tıkanma noktasına gelmeye başladı ve insanlar boğuluyor" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)