BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKıyıköy’de temizlik adı altında kum hırsızlığı----

Kıyıköy’de temizlik adı altında kum hırsızlığı

Kıyıköy’de temizlik adı altında kum hırsızlığı
23 Ağustos 2019 - 11:31 www.finansgundem.com

Kıyıköy’de deniz tabanındaki tonlarca kumu çalan gemiler, bu kumları İstanbul limanlarına satıyor.

Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesinde bulunan balıkçı barınaklarını temizleme amacıyla gelen gemilerin, deniz tabanındaki tonlarca kumu çalarak İstanbul limanlarında sattığı belirlendi. Yasadışı toplanıp satılan kumlar, devlet hazinesini ve yasal olarak çalışan şirketleri milyonlarca lira zarara uğratıyor.

350 BİN TON ÇALINDI

Kırklareli Valiliği'ne konuya ilişkin şikayette bulunan RA Madencilik ve Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Rafi Altınok, 2018 Kasım ayından bu yana sadece Kartal İskelesi’ne 184 geminin kum boşalttığını ileri sürdü. Altınok şikayet dilekçesinde, tek seferde bir geminin 1900 ton kum depolayabildiğini vurgularken toplamda yaklaşık 350 bin ton kum çalındığını belirtti.

YAPTIKLARI DOLANDIRICILIK

RA Madencilik ve Denizcilik gibi maden ruhsatı alan şirketler her yıl milyonlarca lira ihale bedelleri ödüyor. Yine aynı işletmeler satılan kum için ton başına yüzde 10 devlete vergi öderken kaçak kum satanlar hiçbir ödeme yapmıyor.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Gemilerin denetlenmesinin yetersiz olduğunu belirten Altınok, mülki amirlikler, İl Özel İdarelerine bağlı birimler ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı. Kaçakçılığın devlete yaşattığı kaybın olağanüstü olduğunu ifade eden Altınok, ayrıca liman başkanlıklarının illegal faaliyet gösteren gemilere limandan kalkış izni vermemesi gerektiğini ifade etti. (Yenişafak)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)