BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKısıtlamaların ekonomik sonucu virüsü geçiyor----

Kısıtlamaların ekonomik sonucu virüsü geçiyor

Kısıtlamaların ekonomik sonucu virüsü geçiyor
22 Ekim 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

İngiltere’de ekonomistler uygulanan salgın kısıtlamalarının virüsün etkisinden daha pahalıya mâl olduğunu belirtiyor. Ülkedeki yeni kısıtlamalar pek çok işyerinin kapanmasına ve yoksulluğa neden olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomistler İngiltere Hazine Komitesi'ne verdiği demeçte, bu bahar ülke çapında uygulanan karantina sürecinin virüsün kendisinden daha fazla hasara yol açmış olabileceğini söylediler.

Financial News’in haberine göre, Imperial College London Öğretim Üyesi David Miles milletvekilleri komitesine hitaben yaptığı konuşmada, "Üç aylık bir tecrit sağlık yardımlarına göre son derece yüksek bir harcamaya denk geliyor gibi görünüyor. Mart ayı ortasında başlayan ilk sert tecrit uygulamalarının fazlasıyla uzun süre devam ettirildiğini düşünüyorum" dedi.

Avustralya'daki New South Wales Üniversitesi Profesörü Gigi Foster da bu görüşlere katılıyor. Foster, hükümetlerin bütün nüfusa kısıtlamalar uygulamak yerine en savunmasız kesimi korumaları gerektiğini savundu.

Miles hükümetin hastanelerdeki hasta sayısının istikrara kavuşmasından sonraki dönemde kutlamaların ikinci bir enfeksiyon dalgasını oluşturup oluşturmayacağını değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Komite toplantısı İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Greater Manchester’da Kovid-19 önlemlerini “çok yüksek” kategoriye arttırmasının ardından geldi. Kısıtlamaların kentteki işletmeleri yok edeceğini savunan belediye başkanıyla yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Johnson'ın duyurusunun ardından Greater Manchester’daki İşçi Partisi Mensubu Belediye Başkanı Andy Burnham, “Bu koşullarda daha fazla kısıtlama kabul etmekle, şehir bölgemizdeki yoksulluk, evsizlik ve ekonomik sıkıntı seviyesini artırmak kesin olacaktır" dedi.

İngiltere’nin üç katmanlı önlemler sistemindeki “çok yüksek” kategorisinde publara ve barlara müşteriler için alkol satışlarının yanında yemek servisi yapmalarını da şart koşuyor. Yemek servisi yapamayan işletmeler yasal olarak kapatılıyor. “Çok yüksek” uyarı düzeyinde virüsün yayılmasına bağlı olarak ek kısıtlamalar da uygulanabiliyor.

İngiliz hükümeti pandemide günde 1 milyar sterlin borçlandı

 

Yaklaşan anlaşmasız Brexit kaos yayacak

 

İngiltere’nin kredi notunu düşüren 3 neden

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)