BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKısıtlamalar AVM’leri nasıl etkiledi?----

Kısıtlamalar AVM’leri nasıl etkiledi?

Kısıtlamalar AVM’leri nasıl etkiledi?
14 Nisan 2021 - 11:28 www.finansgundem.com

Alışveriş Merkezleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde 10.00-18.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürecek

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, Alışveriş Merkezlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde 10.00 - 18.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.

Dernek'ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmaya ve sonlandırmaya yönelik olarak bütün kurumları, sağlık çalışanları, bilim insanları ve vatandaşlarıyla ülkemiz olağanüstü bir mücadele örneği göstermektedir.

Bununla birlikte dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de Kovid-19 salgını sebebiyle tespit edilen vaka ve ölüm sayıları virüsün mutasyona uğraması ile ne yazık ki artış göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen 13.04.2021 tarihli Kabine Toplantısında da bu durum ele alınmış ve toplantının ardından Kovid-19 salgının ülkemiz genelinde yayılmasını ve salgının doğurabileceği olumsuz sonuçları engellemek adına alınan tedbirler Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır. Anılan tedbirler sektörümüzü de ilgilendirdiğinden, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı neticesinde Derneğimizce alınan tavsiye kararlarını kamuoyunun, sektörümüzün, değerli çalışanlarımızın ve misafirlerimizin dikkate sunarız:

1. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan tedbirlere ilişkin detaylar doğrultusunda Alışveriş Merkezlerimiz, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde 10.00 - 18.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürmeye ve misafirlerine hizmet sunmaya devam edecektir.

2. Günümüzün önemli bir zaman dilimini paylaştığımız ortak yaşam alanlarımızda misafirlerimizin, iş ortaklarımızın, çalışanlarımızın sağlığı önceliğimiz kabul edildiğinden her zaman olduğu gibi AVM'lerimizde alınan tedbirlerle hijyen seviyesi maksimuma çıkartılmış olup halihazırda da uygulanan tedbirler doğrultusunda Alıveriş Merkezlerimize girişler, HES kodu sorgulama suretiyle gerçekleştirilecektir.

3. Derneğimiz ile TSE arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda Alışveriş Merkezlerimizin pek çoğu, "Güvenli Alışveriş Merkezi Sertifikası" için gerekli şartları sağlayarak TSE Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almıştır. Bu kapsamda periyodik olarak denetlenen Alışveriş Merkezlerimiz, aynı zamanda bulundukları yerin İl Hıfzıssıhha Kurulları ve Valilik birimleri başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarınca da sürekli denetlenmektedir. Bu haliyle Alışveriş Merkezlerimiz kurumsal ve mekânsal anlamda en güvenli alanlar olarak misafirlerimize sağlıklı hizmet sunmaya, tedarik zincirinin en güvenli halkalarının başında gelmeye bundan sonraki süreçte de devam edecektir.

4. Alışveriş Merkezilerimiz iç-dış mekân ve fiziki şartları itibariyle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile sair yasal mevzuat kapsamında gerekli koşulları oluşturmaya HES Kodu sorgulamaları, sosyal mesafenin korunması, maske kullanılması, el hijyeninin sağlanması, ortam temizliği, havalandırma, dezenfeksiyon yoluyla çalışmalarımızın ve misafirlerimizin sağlığını en üst seviyede korumaya bundan sonraki süreçte de titizlikle ve kararlılıkla devam edecektir."

İşte kısıtlamalardan muaf olanlar

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valisine Kısmi Kapanma genelgesi

Erdoğan: 2 haftalık kısmi kapanma kararı alındı

İmamoğlu duyurdu: İBB’den kısmi kapanma düzenlemesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)