BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKişisel servetleri iki günde eridi!----

Kişisel servetleri iki günde eridi!

Kişisel servetleri iki günde eridi!
18 Aralık 2014 - 12:39 www.finansgundem.com

Petrol ve ambargolar Putin'in prenslerini de vurdu. Rus oligarklarının kişisel serveti 2 günde 10 milyar $ eridi

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve Batı'nın uyguladığı ambargolar Rus ekonomisini tarihinin en kritik günlerine sürüklüyor. Merkez Bankası'nın önceki gün faiz silahını çekmesine rağmen rubledeki düşüşü durduramayan Moskova yönetimi, ekstra önlemler alarak ekonomideki ateşi söndürmeye çalışıyor.

Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, bu sürecin en fazla kaybedeni ise Rus oligarklar oluyor. 15 oligarkın servetinde 2 günde 10 milyar dolara yakın erime yaşandı. Yılbaşından bu yana yaşanan kayıp ise 55 milyar dolara ulaştı.

Bloomberg'ün milyarderler endeksindeki 200 zenginin serveti 2.9 trilyon dolara ulaştı. Listedeki Ruslar'ın serveti dün itibarıyla 150 milyar dolar olurken, bir önceki güne göre kayıp 3.5 milyar dolar oldu.

Çinliler krizin kazananı oldu!
 
Çince'de kriz ile fırsat kelimesinin aynı anlama geldiğini, yaşanan son gelişmeler de gösterdi. Listedeki Çinli 12 işadamının serveti bir günde 8.5 milyar dolar, yılbaşından bu yana da 51.1 milyar dolar arttı. ABD'li 69 işadamının serveti dün 9.7 milyar dolar düşerken, yıllık bazda 39 milyar dolar artış gösterdi.

Oligarklar 2 günde...

Oleg Deripaska: Basic Element'in sahibinin serveti dün 242 milyon dolar arttı. Ancak yıllık düşüş 855 milyon dolar.

Dmitry Rybolovlev: 9.8 milyar parası olan Rus işadamının serveti dün 75 milyon dolar, yıllık bazda ise 590 milyon dolar azaldı.

Alexey Mordashov: Rus çelik şirketi Severstral'in patronu olan Mordashov'un serveti dün 730.6, yılbaşından bu yana da 1.1 milyar dolar eridi.

Viktor Vekselberg: Renova Group'un patronunun yıllık bazda kaybı 1.2 milyar dolar. Dünkü erime ise 161 milyon dolar oldu.

Roman Abramovich: Chelsea'nin patronu olan Abramovich'in serveti dün 182 milyon dolar eridi. Yılbaşından bugüne kayıp 1.6 milyar dolar oldu.

Vladimir Potanin: Rus metal devi Norilsk Nickel'in sahibi olan Potanin'in serveti dün 71 milyon dolar, yıllık bazda ise 2.2 milyar dolar düştü.

Vladimir Lisin: 7 milyar doları bulunan çelik kralının servetinde dünkü gerileme 474 milyon dolar oldu. Lisin'in yıllık kaybı ise 7.5 milyar dolar.

Leonid Mikhelson: Rusya'nın ikinci büyük gaz şirketi Novatek'in sahibinin malvarlığı dün 72.9 milyon dolar artsa da yıllık kayıp 8.7 milyar dolar.

Mikhail Prokhorov: Prokhorov'un kişisel malvarlığı dün 94 milyon, yılbaşından bu yana 2.5 milyar dolar düştü.

German Khan: Alfa'nın ortağının serveti dün 146 milyon, yılbaşından beri de 2.6 milyar dolar eridi.

Mikhail Fridman: Alfa'nın ana ortağının serveti dün 219 milyon, yıllık 3.7 milyar dolar azaldı.

Vagit Alekperov: Lukoil'in patronunun serveti dün 75.5 milyon, yıllık ise 5.6 milyar dolar düştü.

Andrey Melnichenko: EuroChem'in sahibi olan işadamının yıllık kaybı 5.7 milyar dolar.

Sergey Galitskiy: 8.1 milyar dolarlık serveti olan işadamının dünkü kaybı 602 milyon dolar. Yıllık bazda bu düşüş 5.8 milyar dolar.

Alisher Usmanov: USM Holding'in patronunun serveti dün 729 milyon, yıllık ise 6.8 milyar dolar düştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)