BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKişisel markanızı yaratmak için bu ilkelerden uzaklaşmayın----

Kişisel markanızı yaratmak için bu ilkelerden uzaklaşmayın

Kişisel markanızı yaratmak için bu ilkelerden uzaklaşmayın
07 Eylül 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Tüm güçlü markalar gibi siz de kendi markanızı yaratabilirsiniz. Bunu başarmak için üç temel ilkeyi ıskalamamak işinizi epey kolaylaştıracaktır.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Markalaşmanın en önemli üç ilkesini benimseyerek kendi kişisel markanızı siz de yaratabilirsiniz. Bugün, güçlü bir kişisel markanız yoksa, bazıları vasat bir kariyeriniz olduğunu düşünecektir. Çünkü bugün söz sahibi olanlar güçlü markalardır. Bunu bilen profesyoneller, başarılarını ve mutluluklarını artırmalarına yardımcı olacak doğru fırsatları doğru zamanda değerlendirebilirler.

Forbes’tan William Arruda’nın haberine göre, tüm güçlü kişisel markalar, şu tartışılmaz üç ilkeyi benimser: Netlik, tutarlılık ve istikrar. Her birine detaylı bakalım.

Netlik

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, güçlü markalar ne oldukları ve ne olmadıkları konusunda nettir. Güçlü markaların yaratıcıları, benzersiz değer vaadini çok derin bir şekilde özümsemişlerdir. Ve bu değer vaadi, rakiplerle dolu bir okyanusta öne çıkmalarına yardımcı olur.

Bu farklılaşma, ideal müşteri grupları arasında yıkılmaz bir sadakat duygusu oluşturmalarını sağlar. Örneğin Volvo, güvenliğe olan sarsılmaz bağlılığı noktasında nettir. Sloganları bile bunu yansıtır: “Yaşam İçin”. Hızlı spor arabalarla ya da özel lüksle ilgileri yoktur ve bu konuda da şaşırtıcı ölçüde nettirler.

Volvo, aileler için güvenli otomobiller üretir ve reklam ve pazarlama faaliyetlerini de bu temel farklılaşmayı temel alacak şekilde kurgular.

Bir diğer örnek olan ABD’li lüks moda perakendecisi Nordstrom, benzersiz müşteri hizmetleri konusunda nettir. Nordstrom mağazasına adımınızı attığınız andan itibaren bu duyguyu hissedersiniz. Nordstrom, müşteri mutluluğuna benzersiz bir şekilde odaklanarak benzer ürünleri satan diğer perakendecilerden ayrılma sanatında ustalaşmıştır. Size siyah bir Gucci takım elbise satabilecek sayısız başka perakendeci olabilir ancak Nordstrom'a gittiğinizde, aileniz ve arkadaşlarınızla bunu tartışmanızı sağlayacak keyifli bir deneyim yaşayacağınızı biliyorsunuzdur. Bu netlik ve odaklanma, Nordstrom'a, mevcut işlerini geliştirme süreçlerinde de doğru stratejiyi bulma avantajı sağlar.

Kişisel markanız söz konusu olduğunda, verdiğiniz söz konusunda net olmanız gerekir. “Seni herkesten ayıran nedir? Birinin seni seçmesini ne sağlar?” Bu sorulara verilecek tatmin edici cevaplar, netlik sınavını başarıyla verdiğinizi gösterir.

Tutarlılık

Kim oldukları konusunda net olmanın yanı sıra güçlü markalar, fazlasıyla tutarlıdır da. Onlar her zaman ne derlerse odurlar. Güçlü bir marka çizgisini asla değiştirmez.

Volvo her zaman güvenlikle ilgilidir. Odak noktalarını modelden modele değiştirmez. Her yıl çıkan yeni modeller de diğerleri gibi güvenlidir. Ve Volvo bunu reklamlarında ve tüm iletişim kanallarında vurgular.

Markaların güçlü olma yollarından biri, benzersiz özelliklerini tekrar tekrar sergilemektir. “Marka vaadiniz söz konusu olduğunda, yaptığınız her şeyde ve her gün vaadinizi yerine getiriyor musunuz? Toplantılara, e-postalara, müşteri etkileşimlerine damganızı vuruyor musunuz?” Bu sorulara vereceğiniz tatmin edici cevaplar, tutarlılık anlamında da sınıfı geçtiğinizin göstergesidir.

İstikrar

Açık ve tutarlı olmak önemlidir, ancak yeterli değildir. Güçlü markalar, müşterilerini etkilemek için istikrarlı şekilde görünür ve değerli olmak da zorundadır. Saklanmaya tahammülleri yoktur. Sadece markanın mesajlarını değil, aynı zamanda marka özelliklerini de düzenli olarak izleyen karar vericiler için her zaman akılda kalıcı olmayı amaçlarlar.

Örneğin Coca-Cola'yı ele alalım. Tüm dünyayı hedef kitleleri haline getirdiler. Onlara göre karar verici “SİZSİNİZ”. Bu yüzden parlak kırmızı logolarına maruz kalmadan bir gün bile geçiremezsiniz. Reklam panoları, otomatlar, sokakta elinde tuttukları kola kutularıyla yürürken insanlar, restoran menüleri, basılı ve görsel medyada yer alan reklamlar… Hepsi adeta Coca-Cola diye bağırır.

Kola hayatımızın değişmez bir parçasıdır ve Coca-Cola dünyanın en güçlü markalarından biridir. Sizin için iyi haber şu ki, kişisel markanızın hedef kitlesi Coca-Cola'nın hedef kitlesinden çok daha küçük olmak durumundadır, en azından başlangıçta. Bu, sürekli olarak topluluğunuzun görüş alanında kalmanızı çok daha kolay ve tabii ki çok daha ucuz hale getirir.

Siz de yapabilirsiniz

Hedef kitlenizi belirlediniz mi? Her zaman görünür müsünüz ve hedef kitlenizin aklında yer edecek değerli bir şeyler sunuyor musunuz?

Güçlü bir kişisel marka oluştururken ve büyütürken, bu üç ilkenin yanında elbette düşünecek daha çok şeyiniz olacak. Ancak, kişisel markanızı ortaya çıkarmak ve yaymak için diğer gerekli alanlara ne kadar çaba harcarsanız harcayın, bu testi geçemeyen hiçbir markanın gerçekten özel ve etkili olamayacağını bilmelisiniz.

Dünyaca ünlü pazarlama gurusu Kotler: Toparlanma 2 yıldan önce zor

 

İşletmelerin pazarlama ve satış süreçlerine yönelik alabilecekleri tedbirler

 

Turizmde markalaşmaya 202 milyon TL kaynak

 

Türk ihracatçıları için Japon pazarının anahtarı markalaşma

 

Erkan Güral markalaşma serüvenini anlattı

 

Ercüment Şener markalaşmayı anlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)