BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKışın yaklaştığı ülkelerde Kovid vakalarının artması bekleniyor----

Kışın yaklaştığı ülkelerde Kovid vakalarının artması bekleniyor

Kışın yaklaştığı ülkelerde Kovid vakalarının artması bekleniyor
19 Ekim 2022 - 11:47 www.finansgundem.com

Ağustos başından beri küresel korona virüs vakalarındaki düşüş eğilimi devam etse de bilim insanları kış mevsiminin yaklaştığı ülkelerde vakalarının artacağını tahmin ediyor.

Uzmanlar, düşük test ve aşılamaların yeni Kovid varyantlarının takibini zorlaştıracağı ve bunun sonucunda virüsün daha kolay yayılacağı endişesini taşıyor. Özellikle kışın insanların kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmesi, virüsün yayılımını en çok tetikleyen etkenler arasında.

'Ölüm oranlarının artması muhtemeldir'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarık Jasarevic, Kuzey Yarım Küre ülkelerinde ilerleyen aylarda vaka artışı beklediklerini söyleyerek, "Dünya genelinde çok düşük veya hiç uygulamada olmayan halk sağlığı tedbirleri, virüsün serbest dolaşımına imkan tanıyor. Vakaların artmasıyla aşı olmayanlarda hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının artması muhtemeldir" dedi.

Yeni alt varyantları saptama noktasında yetersizlik var

Omikron'un yeni alt türlerinde öncekilere göre daha şiddetli bulaşıcılık belirlemediklerini belirten Jasarevic, "Buna karşın her yeni alt varyantta bağışıklıktan daha fazla kaçış ihtimali mümkün ve şu an bu alt varyantları saptama ve analiz etme noktasında iyi bir yerde değiliz" diye konuştu.

Jasarevic, aşıların, tamamen enfeksiyonu önleme garantisi vermemesine karşın şiddetli hastalık veya virüs kaynaklı ölüm riskini önleyen tek araç olduğunu savundu.

İsviçre ve Fransa'da maske zorunluluğu gelebilir

Bazı Avrupa ülkeleri, bu gerçeği göz önünde bulundurarak kapalı mekanlarda maske zorunluluğunu yeniden getirme fikri üzerinde duruyor.

İsviçre'de eylül sonundan beri vakalarda artış görülmesi üzerine Federal Hükümet, toplu taşımalarda maske zorunluluğunun tekrar getirilmesini yerel yönetimlerin değerlendirmesine sundu. Kentlerdeki vaka oranlarına göre yerel yönetimlerin, maske zorunluluğunu geri getirip getirmemeye dair bu ayın sonuna kadar karar alması bekleniyor.

Fransa'da da Kovid'in 8. dalgası yayılmaya başlarken, hükümet, kapalı mekanlarda maske kuralını yeniden devreye koymayı tartışıyor. Hükümete bağlı Sağlık Riskleri Öngörü ve Takip Komitesi (COVARS) Başkanı Brigitte Autran, maske zorunluluğunu geri getirmenin henüz söz konusu olmadığını fakat Komite üyelerinin bu yönde görüş belirttiğini söyledi.

"Kendimi Koruyorum" kampanyası

Almanya Sağlık Bakanlığı, ülkede artmaya başlayan korona vakalarına karşı aşı olmayı teşvik eden ve salgında dikkatli davranmaya çağıran "Kendimi Koruyorum” kampanyasını başlattı.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Berlin'de 14 Ekim'de düzenlediği basın toplantısında, pandemide sonbahar ve kış dalgasının beklendiğini ve bunun şimdiden başladığını açıklayarak, gelecek dönemde önemli bir kriz olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Artan vakalara karşı eyaletlerin kapalı alanlar için maske zorunluluğu getirmeleri gerektiğini söyleyen Lauterbach, “Şu an gittiğimiz yol, iyi bir yol değildir" dedi.

BM: Kovid ve iklim değişikliği, kadın ve çocukların sağlığını bozdu!

 

Bilim Kurulu üyesinden 'Kovid' açıklaması: Ölümcüllük oranı...

 

Almanya’da Kovid ile mücadelede yeni bir kampanya başlatıldı

 

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor

 

DSÖ'den uzun Kovid uyarısı: Kadınlar daha çok etkileniyor!

 

Kovid-19 pandemisi bitti mi? İstatistikler ne diyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)