BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKısa vadede faiz artırımı beklenmiyor----

Kısa vadede faiz artırımı beklenmiyor

Kısa vadede faiz artırımı beklenmiyor
10 Eylül 2021 - 08:21 www.finansgundem.com

Gözlerin merkez bankalarına çevrildiği bir dönemde devam eden salgının etkisinden çıkamayan ekonomilerde faiz artırımlarının ertelenmesi bekleniyor

Yatırım bankası Goldman, İngiltere'de izin programının sona ermesinden BOE'nin faiz artışını erteleyebilecek nitelikte kötü sonuçlar bekliyor. Goldman Sachs Group Inc.'e göre, İngiltere Merkez Bankası'nın beklediğinden daha kötü bir şekilde İngiltere'deki izin programının sona ermesi, merkez bankasının faiz oranlarını yükseltmeyi ertelemesine neden olacak.

 Yatırımcılar BOE'nin 2022 sonuna kadar 28 baz puan kümülatif artışla Mayıs ayında politika faizini artırmasını beklerken, Goldman Sachs ekonomistleri borçlanma maliyetlerinin 2023'ün üçüncü çeyreğine kadar artacağını tahmin etmiyor.

 Bunun nedeni, ABD bankasının ekonomide BOE'nin tahminlerinden daha fazla durgunluk olduğuna karar vermesi ve İngiltere baş ekonomisti Steffan Ball, hükümetin ücret destek programı 30 Eylül'de sona erdiğinde durumun daha da kötüleşebileceğini bildirdi.

 İstihdam piyasasının görünümü, BOE'nin mevcut rekor düşük seviye olan % 0,1'den borçlanma maliyetlerini ne zaman artırmaya başlayacağına karar vermede önemli bir rol oynayacak.

 İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, milletvekillerine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin daha sıkı para politikası için asgari kriterlerin karşılandığını düşünen yetkililer arasında olduğunu söyledi.

ECB Faiz oranlarını değiştirmedi

 

Merkezler 'şahin'leşiyor, faizler yükseliyor

 

Kamu bankaları döviz açığı verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)