BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKış bastırmadan kombi bakımını yaptırın, tasarruf sağlayın----

Kış bastırmadan kombi bakımını yaptırın, tasarruf sağlayın

Kış bastırmadan kombi bakımını yaptırın, tasarruf sağlayın
21 Eylül 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

Termo Teknik Servis Yöneticisi Ali Bayramoğlu, kombi bakımının yaptırılmasının sıcak su ve ısınma verimliliğini artıracağını, artışın yüksek doğalgaz faturalarının düşmesine katkı sunacağını söyledi.

Soğuk ve uzun sürecek kış aylarına girilirken kombi ve tesisat bakımının yetkili servislere yaptırılması, ısınma ve sıcak su veriminin yükselmesine katkı sunuyor ve doğalgaz kullanımında tasarruf sağlıyor.

İngiliz iş dünyasının prestijli “Kraliçe Ödülü-The Queen’s Award” sahibi olan ve İngiltere’de IDEAL Boilers üretim tesislerinde 6 Sigma kalitesiyle üretilen, LOGIC Yoğuşmalı Premix Kombi’yi  Türkiye’ye sunan Termo Teknik’in Servis Yöneticisi Ali Bayramoğlu, verimli bir ısınma için yıllık kombi bakımının yaptırılmasının önemini vurgulayarak  şu açıklamaları yaptı:

Yıllık bakım

Kombilerin ve tesisatın her yıl yetkili servisler tarafından bakımının yapılması çok sayıda fayda sağlamakta ve soğuk kış günlerinde kombinizin aniden durma riskine karşı etkili ve iyi bir önlem olarak kabul edilmektedir.

Kombi bakımı  birden fazla aşamadan oluşur ve bu bakım evdeki ısıtma tesisatını da kapsar. Bakımın her aşamasında kombinin farklı yönleri gözden geçirilerek sorunlar tespit edilir ve iyileştirmeler yapılır. Tesisatta ise eksik ve sorun varsa, bu sorunların giderilmesi için kullanıcıya bilgi verilir. Geleneksel bir kombi bakımının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

1. Kombinin gaz bağlantısı kontrol edilir, olası bir gaz kaçağı var ise tehlikenin önüne geçilir.

2. Kombi girişinde bulunan pislik tutucuları veya filtreleri temizlenerek sistem içerisindeki suyun doğru debide dolaşması sağlanır. Böylece, radyatörün yeterince ısınmaması durumunun önüne geçilerek  daha yüksek ısıl  verim alınır.

3. Kombinin kalbi olarak tanımlanan ana eşanjörün ısıtma yüzeyi kısımları su ile yıkanarak içerisinde yanma sonrası oluşabilen partiküller temizlenir. Bu partiküllerin temizlenmesi sayesinde ısı transferi hızlandırılır ve yakıt tüketiminden tasarruf sağlanır.

4. Kombi içerisinde bulunan parçalar ve elektrik bağlantıları gözden geçirilerek oluşması muhtemel arızaların önüne geçilir.

5. Brülör üzerinde bulunan parçalardan ateşlemeyi ve yanmayı kontrol eden elektrotlar temizlenerek olası ateşleme veya alev algılama sorunlarının önüne geçilir.

6. Atık gaz yolları ve baca bağlantılarının uygunluğu kontrol edilerek kombinin doğru ve ideal yanma değerlerinde çalışması sağlanır.

7. Kombi tarafından kullanılan suyun ısınmaya bağlı olarak yaratacağı genleşmenin kontrol altında tutulmasını sağlayan genleşme tankının hava basıncı kontrol edilir, gerekiyorsa basınç yükseltilir. İki bölümden oluşan tankta birinci bölümde 1.0 bar hava basıncı membranla ayrılan diğer bölümde ise  uygun su  basıncı olmalıdır. Hava basıncının düşük olması, çalışma esnasında diğer bölümde ve sistemde bulunan su basıncının kritik seviye olan 3 barı aşmasına, sistemden su eksilmesine, buna bağlı olarak da kombi ve ısıtma sisteminin arıza yapmasına yol açabilir

8. Yoğuşmalı kombilerin çalışma prensibi gereği ana eşanjöründe yoğuşma neticesinde oluşan asidik değerlere sahip suyun sifon ile tahliyesinin doğru şekilde yapıldığı kontrol edilir. Böylece asidik yoğuşma suyu cihazı doğru şekilde terk eder.

9. Kombinin herhangi bir noktasında dış etkenler ile oluşan, doğru çalışmayı tehdit eden (bilgi dışında oluşturulan, uygun olmayan baca uzatımları gibi) noktaları tespit edilerek bilgilendirme yapılır ve cihazın daha güvenli çalışması sağlanır.

10. Tesisat üzerinde var ise kaçaklar tespit edilir ve böylece sistemdeki suyun mümkün olduğunca stabil kalması sağlanır. Tesisattaki suyun stabil kalması ve tesisata mümkün olduğunca az su eklenmesi, yeni su ile birlikte tesisata karışacak oksijenin engellenmesi ve böylelikle tesisatın korozyondan korunması açısından çok önemlidir. Korozyon kombinin daha uzun süre verimli çalışmasına engel teşkil eder.

11. Kombiye gerekli bakım yapıldıktan sonra ideal yanma değerleri ve basınçlar tekrar gözden geçirilerek cihazın ideal olarak çalışmasını sağlayacak uygun fabrika değerlerine getirilir. Bu şekilde kombinin yüksek ve tasarruflu verimlilikle çalışması sağlanır.

Kullanıcıların yapması gerekenler

Tüketicilerin yıllık bakımın yanı sıra, kombiyi açma-kapama dahil bir çok konuda kullanım kılavuzunu okuyarak kombilerini doğru şekilde kullanmaları ve yetkili servislerinin tavsiyelerini dikkate almaları önemlidir.

Kullanıcıların dikkat etmesi gereken noktalar şöyle sıralanıyor:

Gaz vanasını açmayı unutmayın

Kullanılan mekandan uzun süreli ayrılmalarda gaz vanasının kapatılması durumunda gaz vanasının kombi çalıştırılmadan önce açılması gerekir.  Aksi halde kombi ilgili arıza moduna geçecektir.

Kombi yaz modunda isıtmaz

Kombi yaz modunda iken tesisatınızı ısıtmayacaktır. Bu nedenle radyatörlerin ısınması için kombinin kış moduna getirilmesi unutulmamalıdır.

Elektrik kesildiğinde kombi kapanmalı

Şebeke elektrik kesintilerinde kombinin aç/kapa düğmesinin açık durumda kalması, elektrik tekrar devreye verildiğinde oluşabilecek voltaj dalgalanmaları, kombinin elektronik devrelerine zarar verip arıza vermesine neden olabilir. Bunun için elektrik kesintisi durumunda aç/kapa düğmesinin “kapalı” konuma getirilmesi ve elektrik verildikten bir süre sonra tekrar açılması önemlidir.

Donma

Kış aylarında en önemli sorunlardan bir tanesi don korumasının aktif kalmasının sağlanabilmesidir. Açık ortamlara (balkon v.b.) monte edilen kombilerin iç ortamda montajı yapılan cihazlara göre donma riski çok yüksektir. Sistem don korumasının aktif olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının açık, yoğuşma giderinin tıkalı olmaması gerekir.

Yetkili servisin önemi

Seneler içerisinde bakımsız zorlu şartlarda ve yoğun olarak kullanılan cihazların parçalarının arıza yapması doğaldır. Parça ömürlerini uzatmak için şartların uygunluğu ve temizliği yetkili servisler tarafından yıllık olarak kontrol edilmelidir. Cihazlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan yetkisiz özel servisler tarafından yapılan müdahaleler ve uygun olmayan değerlere sahip parçaların kullanılması cihazınızın sağlıklı, verimli çalışmasını engellemekte ve en önemlisi kullanıcı hayatını tehlikeye atacaktır. Kombinizin bakımının ve arıza hallerinde gerekli tüm müdahalelerin cihazlar hakkında yeterli eğitimini almış yetkili servislere yaptırılması gerekir.

Termo Teknik Logic Yoğuşmalı Kombi hakkında

Türkiye ile  2011 yılında tanıştırılan, aynı anda mutfak ve banyoda iki muslukta sıcak su sağlama kapasitesi, sessiz çalışma, çevreye saygı, hermetik baca gibi özellikleri nedeniyle   sevilerek kullanılan, LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombilerin ilk çalıştırmasını 31 Aralık 2022 tarihine kadar yaptıranlara 2 yıllık garanti süresine ek olarak 1500 TL  değerinde +3 yıl garanti  sunuluyor. Böylece LOGIC’in toplam garanti süresi 5 yıla çıkıyor.

İngiliz iş dünyasının prestijli “Kraliçe Ödülü-The Queen’s Award” sahibi olan, Ideal Boilers’ın tesislerinde 115 yılı aşan tecrübe ve hatayı sıfıra yakın noktaya indiren 6 Sigma  ile üretilen LOGIC kombiler yüzde 98,7’ye varan mevsimsel verimliliğe ve yüksek  sağlamlığa sahip bulunuyor.

İki model

Satış ve servis desteği Termo Teknik tarafından sağlanan LOGIC c26/35 ve LOGIC c31/35 modelleri bulunuyor. c26/35,26 kW ısıtma, 35 kW sıcak su kapasitesi; 31/35 ise 31 kW ısıtma, 35 kW sıcak su kapasitesi anlamına geliyor. LOGIC Kombiler, üstün üretim özellikleri ile uzun yıllar arıza yapmadan verimli çalışıyor.

Logic’in eşsiz özellikleri

LOGIC serisi Yoğuşmalı Kombiler A sınıfı enerji verimliliğine sahip bulunuyor.  LOGIC, aynı zamanda, en düşük atık gaz seviyesi anlamına gelen  “NOx  Class 6” özelliği ile çevreci tasarıma sahiptir.
· LOGIC Kombiler modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü ile kullanıldıklarında A+ enerji verimliliği sağlarken, istenilen oda sıcaklığının (önerilen 20-22°C) üzerinde ihtiyaç dışı sıcaklıklara çıkmasını önleyerek aynı zamanda yakıt tüketiminden tasarruf sağlıyor.

· LOGIC eşsiz tasarımıyla, tüketiciye en az doğalgaz tüketimi ile evinin tüm noktalarına ulaşan ısınma konforu ve yüksek sıcak su kapasitesi (16,9 L/dk) sunuyor.

· Sadece 278 mm derinliği ve 2,5 mm yan montaj mesafesi ile mutfak gibi dar alanlarda bile kolay kurulum sağlanıyor.

· Premix  brülörlü LOGIC serisi yoğuşmalı kombilerde hermetik baca tipi kullanılıyor. Hermetik bacalarda kombi, yanma için gerekli olan oksijeni dış ortamdan alıp aynı baca içerisinde bulunan atık gaz borusu  ile yanmış gazı atmosfere taşıyor. Böylece LOGIC kombiler bulunduğu ortamdan oksijen kullanmıyor.

Geniş servis ve bayi ağı

Termo Teknik, Türkiye’nin tamamında, 180 yetkili servis ağı, 200’ün üzerinde bayi ve 500’ün üzerinde satış noktası ile tüketiciye ulaşıyor.

Termo Teknik 2022’de yatırıma devam ediyor

Termo Teknik Silüet Serisi mekanlara şıklık katıyor, ısınmada verimlilik sağlıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)