BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKırmızı kart gören bankalar----

Kırmızı kart gören bankalar

Kırmızı kart gören bankalar
14 Temmuz 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

Dünya Kupası tahminlerin çoğunun gerçekleşmediği turnuvada bazı bankalar öngörüleriyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı

Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası’nın galibi Arjantin'i uzatmalarda attığı golle geride bırakan Almanya oldu. Büyük favorilerin şaşırtıcı şekilde elendiği turnuvada, kupa maçları öncesi tahminlerde bulunan büyük bankaların da öngörülerinde yanıldıkları görüldü.

EN DİKKAT ÇEKENİ GOLDMAN OLDU

Dünya Kupası maçları öncesinde ilk tahmin analizi yayımlayan bankalardan birisi Goldman Sachs’dı. Banka, Brezilya’nın Almanya karşısında yarı final maçı oynayacağını ve karşılaşmayı 2-1 kazanacağını öngördü. Ancak tarihe geçen maçta Almanya, Brezilya’yı 7-1 gibi hezimete uğratarak, eledi.

GOLDMAN YALNIZ DEĞİLDİ

Brezilya taraftarı sadece Goldman değildi. FiveThirtyEight adlı popüler site de Brezilya’nın turnuvayı kazanacağını öngörmüştü. Goldman, diğer yarı finalin İspanya ile Arjantin arasında gerçekleşeceğini tahmin etmişti. Turnuva başlamadan favoriler arasında gösterilen İspanya eleme maçlarında Dünya Kupası’na veda etti. Arjantin yarı finalde Hollanda ile karşı karşıya geldi ve penaltılara uzayan maçta Avrupalı rakibini eledi.

DEUTSCHE BANK DA YANILDI

Tahminleriyle hayal kırıklığı yaratan tek banka Goldman değildi. ABD’li bankanın Avrupalı rakibi Deutsche Bank da öngörülerini tutturamadı. Banka, Dünya Kupası’nı bu yıl İngiltere’nin kazanacağı tahmininde bulunmuştu. İngiltere elemeleri son sırada tamamlayarak, turnuvaya veda etti. İngiltere’ye ek olarak Alman banka İspanya’nın da Dünya Kupası’nı kazanma şansı olduğunu belirtmişti.

BİR KART DA İNGİLİZ BANKAYA

İngiliz Standard Chartered da öngörüleriyle yanılan finans kuruluşları arasında yer aldı. Banka bu yıl kazananın Brezilya olacağını tahmin etmişti. İngiliz Banka 2010 Dünya Kupası’nı İngilizlerin kazanacağını bilmişti.

HOLLANDALI ING’DEN İLGİNÇ TAHMİN DE TUTMADI

Hollandalı banka ING, turnuvaya bambaşka bir bakış açısı getirerek Dünya Kupası takımlarının değerlerine göre bir değerlendirme yapmış ve en değerli takım olan İspanya’nın mutlak kazanan olacağını öngörmüştü. Ancak tahmini tutmadı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)