BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKirişci: Rusya’dan alacağımız buğdayı az gelişmiş ülkelere bedava vereceğiz----

Kirişci: Rusya’dan alacağımız buğdayı az gelişmiş ülkelere bedava vereceğiz

Kirişci: Rusya’dan alacağımız buğdayı az gelişmiş ülkelere bedava vereceğiz
08 Kasım 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridoru konusunda açıklamalarda bulundu. Kirişci, Rusya’dan alınacak bedelsiz buğdayı işledikten sonra az gelişmiş ülkelere bedava vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin su rezervleri konusunda bir sıkıntısı olmadığını dile getiren Bakan Kirişci, "Çiftçimizin ekim işlemleri bitti. Toprağın hazırlanması konusunda bir sorun yok. Ekinler ekildi" diye konuştu.

TARSİM'in, tarım sigortası kapsamında kuraklık riskine ilişkin poliçe ürettiğini belirten Kirişci, vatandaşları bu poliçelere ilgi göstermeye davet etti: 

"Türkiye’nin sigorta ortalaması yüzde 21,4 yani TARSİM çok düşük. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin 5’te 1’i ancak sigortaya kayıtlı. 16 yıllık bir mazi var. Daha fazla olmasını arzu ederdik."

Ekmek fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Kirişci, 1 ton buğdayın üreticiden 7 bin 450 liraya alındığını ve un üreticilerine 4 bin 500 liradan verildiğini anımsattı.

Kirişci, 2 bin 950 liralık farkın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sübvanse edildiğini belirtti:

"2 bin 950 lira ton başına. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2 bin 950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip ‘Sen de un yap bundan, bunu da fırınlara ver’ dediğimizde biz görevimizi Bakanlık olarak yapmış oluyoruz."

"Rusya’dan alacağımız buğdayı, az gelişmiş ülkelere bedava vereceğiz"

Tahıl koridoru konusunda da açıklamalarda bulunan Kirişci, "Bu konuda bizim atıl bir kapasitemiz var. Mesela un sanayiinde, makarna, irmik ve bulgur sanayiinde... Şimdi biz kendi atıl kapasitemizi Rusya’dan alacağımız o bedelsiz buğdayı kendi fabrikalarımızda işledikten sonra en az gelişmiş ülkelere bunları, Cumhurbaşkanımızın arzusu bedava aldığımız buğdayı, bulgur olarak un olarak bedava vermek. 8 tane ülke var şu anda" dedi.

Rusya'nın tahıl anlaşmasına dönmesiyle buğday fiyatları düştü

 

Putin: Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'dan tahıl tedariğini engellemeyecek

 

Rusya: Tahıl anlaşması devam edecek

 

Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi sürdüreceğiz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)