BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKırım’da bulunan gizemli lahit kafaları karıştırdı----

Kırım’da bulunan gizemli lahit kafaları karıştırdı

Kırım’da bulunan gizemli lahit kafaları karıştırdı
18 Ağustos 2019 - 08:20 www.finansgundem.com

Kırım’ın Kerç kentinin yakınlarında Myrmekion antik kentinde yapılan kazı çalışmaları sırasında içi boş gizemli bir lahit mezarın bulunduğu bildirildi.

St. Petersburg Ermitaj Müzesi tarafından Kırım’daki Myrmekion antik kentindeki araştırmalar için görevlendirilen arkeoloji ekibinin başındaki Aleksandr Butyagin, Sputnik’e demecinde kazı çalışmaları sırasında içi boş olan sıradışı bir lahit mezara rastladıklarını belirtti.

Butyagin, “Sıradışı, esrarengiz bir lahit mezar bulduk. Bu lahitin eşsizliği, sıkça rastlananlardaki gibi taşlardan örülmemiş te yekpare bir taşın içinde oyulmuş olmasından kaynaklanıyor. Böylesine eski bir dönem için sıradışı sayılan, taşta yapılmış gerçek bir küçük lahit” diye konuştu.

Taş içindeki lahitin küçük ölçülerde olmasının, önce içinde bir çocuğun defnedilmiş olabileceği düşüncesine ittiğini söyleyen Butyagin, “Fakat arkeologlar, mezarın üzerindeki taş levhaya hiç dokunulmamış olduğu halde içinde herhangi bir şey bulamadı. Belki de buraya ölen bir kişinin yakıldıktan sonraki külleri dökülmüş ya da ülke dışında ölen bir kişinin anısına boş bir lahit yapılmış olabilir” ifadelerini kullandı.  

Yetkili, lahit mezarın milattan önce 6. yüzyıldan kalma olduğunu da sözlerine ekledi.

Kırım'da Kerç Boğazı’nın kıyılarında 6. yüzyılın ilk yarısında eski bir Yunan kolonisi olarak kurulan Myrmekion anti kenti, kültürel mirasın federal önem taşıyan bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)