BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım----

Kırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım

Kırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım
07 Ocak 2022 - 21:02 www.finansgundem.com

Kırgızistan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Barış Gücü kapsamında Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve malzeme taşıyan 11 adet araç gönderdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, ülkenin Kazakistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü'nün faaliyetlerine katılmak üzere asker göndermesinin yolunu açan kararnameyi imzaladığı duyuruldu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre de Kant şehrinde bulunan Birleşik Rus Askeri Hava Üssü'nden Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve 11 araç gönderildi.

"Personelin görevi, komşu devletin stratejik tesislerini korumak ve savunmak"

Kırgız barış gücü askerlerinin arasında deneyimli subayların ve sözleşmeli askerlerin bulunduğu ifade edilen açıklamaya göre, personelin görevi, komşu devletin özellikle önemli ve stratejik tesislerini korumak ve savunmak olacak.

Meclis Genel Kurulu, bugün Kırgızistan'ın Kazakistan'a asker göndermesinin yolunu açan tezkereyi kabul etmişti.

Kazakistan'da yaşananlar

Kazakistan'ın batısında LPG'ye yapılan zamlar ve sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle 2 Ocak'ta başlayan protestolar, ülkenin diğer kesimlerine yayıldı.

Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Polis araçları ile askeri araçları ateşe veren, devlet binalarına giren protestoculara güvenlik güçleri müdahale etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolardan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etti. Protestoların yayılması sonucu olağanüstü hal ilan edildi.

Stoltenberg: Kazakistan'daki durumu yakından takip ediyoruz

 

Kazakistan’da Belaruslu askerler göreve başladı

 

Putin, KGAÖ liderleriyle Kazakistan’daki durumu görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu07 Ocak 2022 22:34

    kırgızisdanın kazakisdanda ne işi var.kazakisdan eski rus dopraklarıdır.o  yuzden kazakisdana  silahlı asker ,askeri zırhlı araçlar ve asker göndermek hakkı dosdumuz rusların hakkıdır.kazakisdan en kısa surede rus dopraklarına kadılmalıdır.-s harfinden sonraki harf yazılamamış yerine d harfi yazılmışdır .