BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKırgızistan 2022'nin ilk yarısında yüzde 6,3 büyüdü----

Kırgızistan 2022'nin ilk yarısında yüzde 6,3 büyüdü

Kırgızistan 2022'nin ilk yarısında yüzde 6,3 büyüdü
14 Temmuz 2022 - 10:24 www.finansgundem.com

Kırgızistan'da Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) yılın ilk yarısında yüzde 6,3 yükseldi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ekonomide ilk 6 ayda "güzel bir sonuca" ulaştıklarını söyledi.

Kazakistan'da Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov'un kabinesi, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Caparov, Milli İstatatik Komitesi'nden alınan ön bilgilere göre ülkede GSYH'nin yılın ilk yarısında yüzde 6,3 arttığını bildirdi.

Bütçe gelirleri 1 milyar 121 milyon 250 bin dolar arttı

Bütçe gelirlerinin salgın başlamadan 2019'un ilk 6 ayına göre 1 milyar 121 milyon 250 bin dolar arttığını ifade eden Caparov, "Kolluk kuvvetlerimiz kaçakçılık ve yolsuzlukla amansız bir şekilde mücadele ediyor" ifadesini kullandı.

1 Ağustos'ta herkese zam geliyor

Caparov, bu sene sosyal sektörde tüm çalışanların maaşlarını zamlı verdiklerini ve 1 Ağustos itibarıyla tüm devlet ve kamu çalışanlarının maaşlarına zam yapacaklarını aktardı.

Ülke bağımsızlığı, huzur ve barışın değerinin sınırsız olduğunu bildiren Caparov, bakanlar, vali ve yerel yetkililerden bölgelerde düzenlenen etkinlikler hakkında aylık olarak halkı ve medyayı bilgilendirmeye çağırdı.

Tarımda yüzde 2, inşaatta yüzde 3,4 artış

Bakanlar Kurulu Başkanı da uluslararası kuruluşların gayri safi yurtiçi hasıla büyümesine ilişkin karamsar tahminlerine karşın durumu istikrara kavuşturmayı başardıklarını dile getirdi.

Caparov, GSYH artışına dikkati çekerek, "Tarımda yüzde 2, inşaatta yüzde 3,4, hizmet sektöründe yüzde 4, sanayide yüzde 14,6 oranında artış kaydedildi" diye konuştu.

'Yılda 24 okul inşa etmeliyiz'

Ülkede altın madenlerin işletilmesine karşı çıkanlara seslenen Caparov, "Kırgızistan'da 245 okul binası kötü durumda, 219 bin 704 düşük gelirli ailemiz ve 710 bin emeklimiz var. Yılda yaklaşık 10 bin yeni ek derslik gereklidir. Bunun için yılda 24 okul inşa etmeliyiz. Hastanelerimizi tadilat etmeliyiz. Bunun için ek kaynağa ihtiyacımız vardır" dedi.

Madencilik sektöründen 322 milyon 500 bin dolar vergi geliri

Caparov, 2021'de madencilik sektöründen toplanan vergi toplamını bu yılın ilk 6 ayında topladıklarını söyleyerek, bu dönemde madencilik sektöründen 322 milyon 500 bin dolar vergi geliri elde ettiklerini açıkladı.

Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev ise 2022'nin Ocak-Mayıs döneminde dış ticaret hacminin yüzde 45 artarak 3 milyar 951 milyon 600 bin dolar olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma

 

Kırgızistan şeker ihracatına yasak getirdi

 

Kırgızistan-Özbekistan sınır hattında 270 metrelik tünel bulundu

 

THY'den Yunanistan ve Kırgızistan uçuşlarıyla ilgili açıklama

 

Kırgızistan'da Dışişleri Bakanı değişti

 

Kırgızistan, Türkiye’den aldığı borcu yine ödeyemedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)