BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgız lider açıkladı! Darbe girişimi oldu----

Kırgız lider açıkladı! Darbe girişimi oldu

Kırgız lider açıkladı! Darbe girişimi oldu
06 Ekim 2020 - 13:48 www.finansgundem.com

Milletvekili seçim sonuçlarının protesto edildiği Kırgızistan’ın Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, halka hitabında darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Halka hitap eden Ceenbekov, “Geçtiğimiz gece birtakım siyasi güçler, seçimlerin arkasına sığınarak Kırgızistan’da iktidarı ele geçirmeye çalıştı” dedi.

Merkez Seçim Komitesi’ne seçimlerde bir hile olup olmadığını detaylı bir şekilde incelemeleri, gerekirse sonuçları iptal etme önerisinde bulunan Ceenbekov, “Siyasi partilerin liderlerini taraftarlarını sakinleştirmeleri ve toplandıkları yerlerden götürmeleri çağrısı yapıyorum. Tüm yurttaşlarımı barışı muhafaza etmeye ve provokatif güçlerin çağrılarına uymamaya çağırıyorum. Ülkemizin barışı ve toplumumuzun güvenliği en önemli hususlar. Tüm güçleri ülkemizin akıbetini, siyasi hırslarından öncelikli tutmaya ve hukuki davranmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Ceenbekov ayrıca tüm sorunların barışçıl yolla ve hukuk çerçevesinde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Kırgızistan'da seçimler iptal edildi

Kırgızistan’da pazar günü yapılan ve protestolara yol açan milletvekili seçimleri, Merkez Seçim Komisyonu tarafından iptal edildi.

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu üyesi Gulnara Jurabayeva Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Komisyon seçim sonuçlarını iptal etme kararı aldı. İptale yönelik 12 oy kullanıldı” ifadeleri kullanıldı.

Kırgızistan’da milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, Devlet Başkanlığı Sarayı’nı ve parlamento binası alanına girmişti.

‘1 kişi öldü, 590 kişi yaralandı’

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkedeki protestolarda yaralananların sayısı 590’a çıktı, 1 kişi de hayatını kaybetti.

Ölen kişinin 30-35 yaşlarında olduğu kaydedildi.

‘Güvenlik güçleri arasından 190 kişi yaralandı’
Diğer yandan protestocularla yaşanan arbedeler sırasında güvenlik güçleri arasından 190 kişinin yaralandığı, 6’sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bişkek Komutanlığına yeni atama
Eski İçişleri Bakan Yardımcısı Kursan Asanov da Bişkek Komutanı oldu.

Asanov, Eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’le tutuklanması sırasında görüşmeler gerçekleştirmişti.

Atambayev, protestocular tarafından serbest bırakılmıştı.

Kırgızistan’da milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, Devlet Başkanlığı Sarayını ve parlamento binası alanına girdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)