BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıran: Türkiye, küresel savunma sanayi pazarının en önemli aktörlerinden----

Kıran: Türkiye, küresel savunma sanayi pazarının en önemli aktörlerinden

Kıran: Türkiye, küresel savunma sanayi pazarının en önemli aktörlerinden
10 Ağustos 2022 - 00:12 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Dünyanın en saygın akademisyenleri, en etkili liderleri ve en güçlü ülkeleri tarafından Türkiye'nin bugün süper güç olan ülke kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz." dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran13. Büyükelçiler Konferansı kapsamında açıklamalarda bulundu. Kıran, "Dünyanın en saygın akademisyenleri, en etkili liderleri ve en güçlü ülkeleri tarafından Türkiye'nin bugün süper güç olan bir ülke kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz. Bunun elbette en önemli sebebi Türkiye'nin savunma sanayi sektöründe bugün yüzde seksenlere ulaşan yerlilik ve millilik oranı, artık siparişlere yetişemeyecek şekilde uluslararası küresel savunma sanayi pazarının en önemli aktörlerinden biri haline gelmesi." dedi.

Kıran, Türk dış politikasının temel hedefinin "sahada ve masada güçlü Türkiye" olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin son yirmi yılda savunma sanayii sektörünün uluslararası ölçeğe geldiğini söyledi.

Kıran, Türkiye'nin yerlilik ve millilik oranının geliştikçe ve buna paralel olarak sahadaki caydırıcılık gücü arttıkça Türkiye'ye ciddi uluslararası talebin de geldiğini müşahede ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin savunma sanayisinde engellere rağmen başarı gerçekleştirebildiklerini aktaran Kıran, Türkiye'nin önüne çıkarılan yaptırım engellerine karşı, çıkarılan politik ve diplomatik engellere rağmen bunu başardıklarını söyledi.

Kıran, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarısının pek çok küresel basında yer aldığını ve bu başarıyla ilgili çok önemli makalelerin, analizlerin yayımlandığını dile getirdi.

Kıran, savunma sanayi alanındaki yaptırımların aşılmasının diplomasi gündemlerinin en önemli maddesi olduğunu aktararak, Savunma Sanayii Eşgüdüm Dairesi'nin kurulduğunu ve sektörün paydaşlarıyla yakın diyalog sağlandığını açıkladı.

Çin-Tayvan krizi, savunma sanayinin devlerine yaradı: Satışlar katlandı!

Fransız gazeteden Türk savunma sanayisine övgü dolu sözler

Bakan Çavuşoğlu: Düzensiz göç, tüm dünyanın bir gerçeği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)