BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKiralık konut krizi derinleşiyor----

Kiralık konut krizi derinleşiyor

Kiralık konut krizi derinleşiyor
23 Şubat 2023 - 17:34 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle insanların fay hatlarına uzak yerleri tercih etmeye çalışması ve bazı ev sahiplerinin fiyatları artırması nedeniyle kiralık konut krizinde artış yaşandı

ABD’li finans ajansı Bloomberg, Kahramanmaraş depreminin ardından ülke içerisinde yaşanan göç nedeniyle kiralık konut krizinin derinleştiğini belirtti.

Bloomberg’te İnci Özbek ve Taylan Bilgiç imzasıyla yayımlanan haberde 6 Şubat depreminin ardından milyonlarca insanın kalacak yer aramak için harekete geçtiği, bu durumun ülkedeki konut krizini daha da şiddetlendirdiği belirtildi.

KİRALARDA ARTIŞ

Haberde İstanbul merkezli TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin yaptığı araştırmanın sonuçları aktarıldı. Araştırmaya göre, ülkenin güneydoğusundan komşu illere ve daha batıdaki büyük şehirlere göç, kiralarda yüzde 45’e varan artışlara neden oldu.

Öte yandan batıdaki büyükşehirlerde yaşayan insanlar da fay hatlarından uzak veya sağlam olduğunu düşündükleri mahallelere akın ettiği belirtildi.

"TALEP ARTTI"

İstanbul’un zengin semtlerinden Zekeriyaköy’de emlakçı olan Ahmet Onsoy, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Hem kiralama hem de satın alma taleplerinde büyük bir artış var. Riskli olarak vurgulanan bölgelerde yaşayan insanlar ofislerimize akın etti, ancak kiralık çok fazla ev kalmadı” dedi.

İzmir Urla’da emlakçılık yapan Günay Levent ise “Şehir merkezinden ve diğer büyük şehirlerden müstakil evler veya az katlı apartman daireleri için müşteriler arıyor. Birçoğu özellikle fay hatlarının yerini soruyor” dedi. Levent, “Ev sahipleri buna tepki olarak fiyatları artırmaya başladı” dedi.

Haberde ayrıca yabancıya satışların ülkedeki konut sektöründe yarattığı sorunlara değinilerek muhalefet liderlerinin yabancılara satışın yasaklanması yönündeki çağrıları hatırlatıldı.

Bakan Kurum: Kiracılara yapılacak kira yardımı 3 bin liraya çıkarıldı

 

Fahiş kiralara emlakçılardan tepki: Elinizi vicdanınıza koyun!

 

O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi

 

Komşu kentlerde kira fırsatçılığı

 

Fırsatçılar bu kez Konya'da ortaya çıktı: Ev kiraları yüzde 40 arttı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)