BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKiralık evler karaborsaya düştü!----

Kiralık evler karaborsaya düştü!

Kiralık evler karaborsaya düştü!
03 Eylül 2013 - 09:19 www.finansgundem.com

15 bin konut yıkılan semtte kira fiyatları karaborsaya düştü...

15 bin konutun yıkılıp yeniden yapılacağı İstanbul Fikirtepe'de, evlerini müteahhide veren hak sahiplerinin kiralık konut arayışı bölgedeki emlak piyasasını canlandırdı. 2 günden fazla durmayan "kiralık daire" afişleri, bölgede kira fiyatlarını yüzde 50 oranında artırdı
100 bin nüfuslu İstanbul Fikirtepe'deki dönüşüm Kadıköy'de kiralık dairelerin karaborsaya düşmesine neden oldu. Yıkımların başlamasının ardından müteahhitlerden kira yardımı alanlar, kiralık dairelere yoğun talep gösterdi. Ev sahipleri ise yoğun talep üzerine kiralara zam yaptı. Kadıköy-Bostancı hattında kiralar mart ayından bu yana yaklaşık yüzde 50 arttı. İstanbul Emlakçılar Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa bölgedeki kira artışının normal olduğunu söyledi. Aşa "Fikirtepe halkı Kadıköy'den kopmak istemediği için kiralık evlere talep gösterdi" dedi.
KİRALIK DAİRELER 2 GÜNDE TUTULUYOR
Bölgede kiralama modeli de değişti. Kira yardımlarını 1 yıl ya da 6 aylık alan Fikirtepeli kat malikleri, ev sahipleriyle de yıllık kira ödemesi için pazarlığa girişiyor. Gayrimenkul broker'ı Sinan Deniz, "Göztepe  hattında 1000 TL'lik ev kiraları 1.500 TL'ye yükseldi. 40 yıllık bakımsız binalarda 2.500 TL'nin altında ev bulamazsınız" dedi.
Century 21 ABC Gayrimenkul Danışmanı Ayça Yücesoy ise Kadıköy'de kiralık dairelerin en fazla 2 gün içerisinde tutulduğunu söyledi.
Aşkın Emlak Gayrimenkul Danışmanı Aşkın Argun da "Kiracılar alıştıkları noktadan ayrılıp Kartal-Ataşehir gibi yerlere de gitmek istemiyorlar. 1000 31 Mayıs'ta "riskli alan" kapsamına alınan Fikirtepe'de daireler 1.700 Çevre Bakanlığı, geçen hafta emsali yüzde 4.4'ten 4'e TL ye kiralanıyor çekmiş ve yıkımların önündeki engel kakmıştı. diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)