BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKirada tavan fiyat uygulaması----

Kirada tavan fiyat uygulaması

Kirada tavan fiyat uygulaması
24 Mayıs 2022 - 12:26 www.finansgundem.com

Kiralardaki artışlar ve ev sahiplerinin kiracıları çeşitli bahaneler ile evden çıkartmasını önlemek için hükümet harekete geçti.

Başta büyükşehirler olmak üzere pek çok yerde son dönemlerde ev kiralarında yüksek oranda artış yaşandı. Bu durum, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kiralara tavan fiyat uygulanmasını gündeme taşıdı. Konuya ilişkin değerlendirme bugün 3 bakanlığın katılımıyla gerçekleşecek.

''Kira artışına sınırlama gelecek mi'' sorusunun cevabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın başlattığı kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile ilgili yasal çalışma sonunda belli olacak.

TOPLANTI NE ZAMAN?

Konuyla ilgili ilk toplantıysa bugün saat 19.00'da yapılacak

Kirada fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için Hollanda modelinin gündemde olduğu belirtiliyor.

Konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına müdahale eden Hollanda hükümeti, puanlama sistemiyle birlikte tavan fiyat uygulamasını geliştirmişti.

Uygulama ile evin bulunduğu yer, büyüklüğü, oda sayısı gibi kriterlergöz önüne alınarak bir tavan fiyat belirleniyor. Evler için bu fiyatın üzerinde kira istenemiyor.

Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması

 

Kiralar o rakamı geçemeyecek

 

Kira fiyatlarında rekor artış

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Mayıs 2022 14:02

    AYLIK 10 BİN TL YE KADAR DÜŞÜK/ORTA GELİRLILER İÇİN KIRALIK KONUT ARZI YARATMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALIDIR