BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKiracı olduğunuz evi kiraya verebilir misiniz?----

Kiracı olduğunuz evi kiraya verebilir misiniz?

Kiracı olduğunuz evi kiraya verebilir misiniz?
15 Haziran 2014 - 20:10 www.finansgundem.com

Global bir dünyada herkesin başına gelebilir. Kiracısınız, güzel döşenmiş bir eviniz var ama işiniz yok...

İş bulmak da eskisi kadar kolay değil Almanya’da. Ama Türkiye’de iş imkânı sektöre göre daha iyi olabiliyor. Böyle güzel bir iş teklifi ile muhatap olan kişinin ilk aklına gelen şudur:

Almanya’yı terk etsem ama gittiğim yerde istediğim gibi olmazsa nasıl tekrar geri dönerim? Evimi, düzenimi nasıl tekrar bulurum.

Ya da güzel bir iş bulursunuz ama proje kapsamında olduğu için sürekli değildir. Yani bir-iki ya da üç sene başka ülkede yaşamanız gerekir. Bu durumda Almanya’yla olan bağı tamamen kesmemek, geri dönüp hayata bıraktınız yerden devam etme imkânını kollamak gerekebilir.

Bunun en kolay yolu Almanya’daki evi (şayet kirada oturuyorsanız) geri vermemektir. Çünkü Almanya’da eviniz olduğu müddetçe geri dönseniz dahi sıfırdan başlamanız, ev aramanız gerekmez ve size büyük bir kolaylık sağlar.

Almanya ve Türkiye’de çifte kira ödemek ekonomik olarak zor olduğu için en kolay yolu Almanya’daki evinize geçici bir kiracı bulmak ve evi komple ya da büyük bir kısmını tekrar kiraya vermektir. Bu güzel olduğu kadar ev sahibi ile sıkıntı yaşatabilecek bir çözümdür.

Ev sahibi kiracının başka kiracıya evi vermesini istemeyecektir. Kanun sadece önemli durumlarda ev sahibinin buna müsaade etmesi gerektiğini söylüyor.

Emsal bir mahkeme kararında Almanya Yargıtay’ı yurt dışında çalışma imkânının önemli bir sebep oluşturduğunu ve ev sahibinin bu durumda müsaade etmesi gerektiğine karar verdi. Emsal kararda ev sahibi müsaade etmediği için ev kiraya verilemedi.

Kiracı sonradan kaçırdığı kirayı ev sahibinden tazminat olarak talep etti ve kazandı. Yargıtay’ın bu emsal kararı ile evini kiraya vermek isteyip bir müddet yurt dışına çıkanlar için güzel bir fırsat doğmuş oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)