BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak'Kira anlaşmazlıkları' için harekete geçildi----

'Kira anlaşmazlıkları' için harekete geçildi

'Kira anlaşmazlıkları' için harekete geçildi
12 Ocak 2023 - 13:09 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuları arabuluculuk kapsamına alıyoruz' ifadelerini kullandı.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstanbul'da düzenlenen "10. Yılında Türk Borçlar Kanunu Çalıştayı"na katıldı.

Bozdağ, 7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun kapsamının genişletileceğini söyleyerek "Kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuları arabuluculuk kapsamına alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlık harekete geçti

Hükümetin getirdiği yüzde 25 kira zam sınırı uygulamasına rağmen ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunun hızlı çözümü için arabuluculuk getirilecek. Geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağını açıklayarak, “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” demişti.

Yasal düzenlemeyi by-pass etmek isteyen ev sahiplerinden bazıları mevcut kiracıyı çıkarıp evini yüksekten kiraya vermek için, bazıları da fahiş fiyatla kiraladıkları yeni kiracılardan tahsilatta zorlandığı için çareyi tahliye davalarında aramaya başladı. Buna yüzde 25 artış sınırının ihlali nedeniyle eski kiracıların davaları da eklenince sulh hukuk mahkemelerinin yükünün arttığı belirtiliyor.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

İş dünyasına da bir çağrı yapan Bozdağ şunları söyledi:

''Bazı şirketlerin kanunen avukat bulundurma zorunluluğu var. 'Avukat bulundurma zorunluluğunu kaldırırsanız Türkiye'de yatırım ortamı daha da iyileşir' diyen STK temsilcileri ve iş dünyasının saygın örgütlerinin önerileri var.

Eğer bugün ekonomide ve başka alanlarda bizden üstün ülkeler varsa ana nedenlerinden biri hukuka verdikleri değerden kaynaklanmaktadır. Lütfen yatırım ortamını iyileştirmek için 'Avukat zorunluluğunu kaldırın' deme gündemini gündeminizden çıkarın artık.''

Yüksek kiralar muhtarı da vurdu: Çadır kuracağım

 

Palandöken: Kira artış oranları sınırlandırılmalı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)