BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Kimse bizimle takasa kalkmasın"----

"Kimse bizimle takasa kalkmasın"

Kimse bizimle takasa kalkmasın
07 Ocak 2014 - 02:09 www.finansgundem.com

Silivri Cezaevi'nde Başbuğ, Balanlı, Perinçek ve Özkan'ı ziyaret eden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Silivri Cezaevi'nde İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'la görüştükten sonra açıklama yaptı. Feyzioğlu, tutukluların 'Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar' dediğini aktardı. Feyzioğlu cezaevinde kendisine ''Tahliyeler ne zaman olacak?'' diye sorduklarını, kendisinin de ''20 seneden, 30 seneden önce'' yanıtını verdiğini söyledi.

Feyzioğlu şunları söyledi:

Bir süredir artık devlet krizi almış bu krizden çıkış için TBB olarak ciddi bir formül arayışı içindeyiz.  
Hukuk devletini yeniden tesis için devletin yerinden çıkmış çivilerini yeniden çakmak için çalışıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanı'na bir öneri sunduk. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas açıklamalarıyla gündeme düşmüş konu gündemdeydi. Yolsuzluk soruşturmasının en sıkı şekilde götürülmesi lazım.

Biz TBB olarak Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin iptali için dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararıyla önemli bir aşama kaydetmiştik.Fakat bu konuyu şu anda mücadelesini verdiğimiz diğer konuyla karıştırmamak gerektiğini düşünüyoruz. Yolsuzluk soruşturmasını takip etmek ayrı bir konudur.

TSK'YA KUMPAS KURULDU DENMİŞSE BUNU DUYMAZDAN GELEMEYİZ

En yetkili ağızlar yargının içinde bir paralel yapılanma var demişse ve TSK’ya kumpas kuruldu diye en yetkili ağızlarda cümleler sarf edilmişse bizim bunu duymazdan, görmezden gelmemiz mümkün değildir.

KENDİNİZİ BİR ODAYA BİR GÜN KİLİTLEYİN, BAKIN NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Duymayın, görmeyin diyenlere 'kendinizi bir odaya bir gün kilitleyin bakın neler düşünüyorsunuz?' diye soruyoruz.

ÖZEL GÖREVLİ MAHKEMELERİN KALDIRILMASINA KARAR VERİLİRKEN BÜYÜK BİR YANLIŞLIK YAPILDI

Elimizde cayır cayır yanan sorun şudur. Temmuz 2012’de özel görevli mahkemelerin kaldırılmasına karar verilirken aynı anda bir büyük yanlışlık yapıldı ve bu mahkemelerin ellerindeki işleri bitirinceye kadar çalışmalarına karar verildi. Fevkalade yanlış oldu.
Bahsettiğimiz değişiklik geçici 2. Madde değişikliğidir. Bu yüzden bugün Türkiye’de ciddi bir hukuk trajedisi yaşanmaktadır.

GEÇİCİ 2. MADDE OLMASAYDI FİKRİNDEN YOLA ÇIKIYORUZ

Biz geçici 2. Madde olmasaydı fikrinden yola çıkarak bir yasama çözümü ve yargının yine kendi onurunu temizleyeceği bir formül sunuyoruz.
Geçici 2. maddenin kaldırılması suretiyle özel görevli mahkemeler tamamen kapatılacaktır.
Şu an özel görevli mahkemelerce verilmiş ve Yargıtay’da görülmekte olan henüz kesinleşmemiş karaların bozulması ve yeniden yargılanması sağlanacaktır.

KANADOĞLU'NUN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHEM YOK

Yine Temmuz 2012’den sonra verilmiş ve kesinleşmiş olan davalarda bu hükümleri anti demokratik olan mahkemeler vermiş olduğu için yeniden yargılamanın yolu açılmaktadır. Bugün gazetelerde başka bir çözümden bahsedildi. Sayın Sabih Kanadoğlu’nun iyi niyetinden şüphem yok.

'BİZİ CELLADIMIZIN İNSAFINA MI TERK ETMEK İSTİYORLAR' DİYORLAR

Sayın Başbuğ, Balanlı, Perinçek ve Özkan’la görüştüm. Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar' diye cevapladılar. Biz dünyayı gerçekleri gören gözlüklerle bakmaktan başka çaremiz yoktur.

ÇİFT BAŞLI YARGIYI SONLANDIRMAMIZ GEREK

Türkiye’de çift başlı yargıyı sonlandırmadığımız ve mahkemelere bu davaya yeniden bakacaksın diye yasama emri getirmediğimiz takdirde çözüm olmayacaktır. Mahkumiyet kararları üzerine birer çivi daha çakılmış olacaktır.

AF GÖRÜLMÜYOR

Önümüzde bir af görülmemektedir. Suçsuz insanlar af değil adil yargılama ve beraat istemektedirler.
Af bir seçenek olmaktan çıktığında geriye bu işi yargı yoluyla temizlemekten başka çözüm kalmıyor.

BAŞBUĞ ŞUNU SÖYLÜYOR: BU HÜKÜMLERİN HUKUKA AYKIRI OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORUZ

Sayın Başbuğ ve konuştuğum diğer dostlar şunu söylüyor: ''Biz bu hükümlerin hukuka aykırı olduğunu zaten biliyoruz.''

'Ama en yetkili ağızlardan TSK’ya kumpas kurulduğu itiraf edildiğine göre hükümlerin şekli meşruiyeti dahi kalmamıştır' diyorlar.

BAŞBAKAN DA 'YENİDEN YARGILAMA YAPILMALI' KANAATİNE GELMİŞTİR

Hükümetin Başbakanı, Başdanışmanı dahi tamam yeniden yargılama yapılmalı kanaatine gelmiştir.
Bugüne kadar bunu söylememiş olmalarını bugüne kadar biz hep birlikte eleştirmedik mi.
Bugün bunu söylüyorlarsa hadi gelin bunu hep beraber çözelim diyoruz.

TUTUKLUKTA AZAMİ SÜRE 2 YILLA SINIRLANIRSA YARGININ TAHLİYE KARARI VERMESİ MÜMKÜN OLACAK

Kanunla tutukluluğa son verme pek mümkün görünmüyor. Yargıyla tahliyeyi sağlamak gerekiyor.
Yasama organı tutuklulukta azami süreyi 2 yılla sınırlayan bir düzenleme yaptığı takdirde yargının tahliye karar vermesi mümkün olacaktır.
Yeniden yargılama başladığında ise yeniden yargılamaya başlananlar hükümlü sıfatları kalkıp yeniden yargılanan kişilere dönüşecekleri için mahkemelerin tahliye kararı vermesi mümkün olacaktır.

EN ÖNEMLİ ÖNERİLERİMİZDEN BİRİ....

TBB’nin en önemli önerilerinden biri gerekçesiz tutuklama ve mahkumiyet kararları sebebiyle AİHM ve AYM tarafından verilen tazminat kararlarının bu keyfiliği yapan hakimlere karşı rücuen dönmesi gerekliliğidir.
Bu yapılırsa bütün hakimler insan haklarına saygı için birbirleriyle yarış içine gireceklerdir.

TAHLİYELER 20 SENEDEN ÖNCE

Tahliyeler ne zaman olacak diye içeride bana soruldu. Şunu söyleyebilirim 20 seneden 30 seneden önce…

YEMEĞİ DEĞİŞTİRELİM

Bugün düğmeye basılırsa Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun önüne gidecek. Hüküm burada bilinen bütün adil yargılama hakkı ihlal edilen bir hüküm. Hazırlanmış pişmiş bir yemek var. Biz yemeği değiştirelim diyoruz.

BU DAİRE'DE NE DEĞİŞTİ DE BOZMA KARARI BEKLEYECEKSİNİZ

Yani 310. Madde Yargıtay Başsavcısı'nın işleteceği bir madde. Şu ana kadar işletmedi. İşletse önce Dairesi'ne gidecek. Bu Daire, Balyoz'da onama kararı veren daire. Bu Daire'de ne değişti de bir bozma bekleyeceksiniz. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ya derse ki bir çivi de ben çakıyorum. Biz en başından itibaren adil yargılanma istiyoruz. Bu genel olarak yargıya güvensizlik değil. Biz özel görevli mahkemelerden olan güvensizlik.

KANUNU 15 GÜNDE ÇIKARTIRLAR 

Bu kanunu bir hafta on beş günde çıkartırlar. Ardından Yargıtay görev noktasında bir günde bozar genel mahkemeler de aynı gün kararını verir ve tahliye eder.

‘KİMSE BİZİMLE TAKASA KALKMASIN’ DEDİLER

Görüştüğüm kişiler bu yeni formülün işleyeceği düşüncesindeler. Peşine düşülmesi takip edilmesini düşünüyorlar. Evet yolsuzluk soruşturması sonuna kadar ama sakın birileri bizi yolsuzluk soruşturması yapılıyor diye takasa kalkmasın.

ADALET BAKANI İLE YOL HARİTASI ÜZERİNDE KONUŞTUK

Çalışma toplantımızı sayın Başbakan ve Adalet Bakanımızla 1,5 saat yaptık. Adalet Bakanımızla uçaktaydık. Yol haritası üzerinde konuştuk. Görüşmelerimiz çalışma toplantılarını dönüşecek.

Diğer siyasi partilerden randevular talep edildi. Meclis Başkanımızla Çarşamba günü görüşeceğiz.

El birliği ile bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)