BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKimse bize çevre dersi vermeye kalkmasın----

Kimse bize çevre dersi vermeye kalkmasın

Kimse bize çevre dersi vermeye kalkmasın
15 Haziran 2013 - 15:46 www.finansgundem.com

Binali Yıldırım: "Bizim inancımız, 'öleceksen bile, ölmeden bir an önce bir ağaç dik' diyor."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Refahiyeliler Derneğinin Rixos Otel'de düzenlenen toplantısına katıldı.
Gezi Parkı odaklı gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, "Ne yaptılar, nereden vuralım, çevreden vuralım. Çevre falan bahane değerli hemşehrim. Amaç, Türkiye'ye tökezletmek, Türkiye'ye diz çöktürmek ama beyhude. Kimse bir şey yapamaz" dedi.
Türkiye'nin bunları aştığını belirten Yıldırım şöyle dedi:
"Dışarıdan propagandalarla, interneti kullanarak, Türk insanını ayağa kaldıramazlar. En zor zamanda bile bu millet çıkış yolunu kendisi bulmuştur. Burada da şüphesiz bulacaktır. Çevreye saygısızlık hepimizin hassas olduğu bir şeydir. Efendim, çevre var fabrika kurmayalım, çevre var yol yapmayalım.
Ne yapacağız? Yol yapmayınca, fabrika yapmayınca ne yapacağız? Nerede istihdam, üretim, kalkınma, refah oluşacak? Yapacağız bunları. Avrupa'da ormanı kesip, içine fabrika yapıyorlar, gözlerimle gördüm. 'Mecburuz, yapacağız' diyor adam. İhtiyaçlarımızı, önceliklerimizi mutlaka iyi tespit etmemiz lazım. Çevre hassasiyetiyle ülkenin menfaatini dengede götürmemiz lazım. Bizim dinimiz, inancımız, 'Öleceksen bile, ölmeden bir an önce bir ağaç dik' diyor. Kimse bize yeşilin, çevrenin dersini vermeye kalkmasın. Biz onlardan daha iyi biliyoruz."
Bakan Binali Yıldırım, bazı basın kuruluşlarının yayın politikasını da eleştirdi.
Kimsenin bu ülkeye ikinci sınıf muamelesi yapmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Gördük işte, kendilerinde olunca haber yok, görüntü yok. Küt diye her şeyi kesiyorlar. Türkiye'den de 6 saat canlı yayın yapıyorlar. Suriye'de her gün 100 kişi ölüyor, tek kelime etmiyorlar, Türkiye'deki gösterileri 6 saat canlı yayınlıyorlar. Bu kadar çifte standart olur mu?
Bu ülkenin bunları görmesi lazım. Bizim dostumuz yine kendimiz. Diri olacağız, iri olacağız, bir ve beraber olacağız, her şeyin üstesinden geleceğiz. Kimseden medet ummayalım. Tarih buna tanıktır" diye konuştu.
İktidarın sokakta değil, sandıkta olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
"Demokrasilerde çare budur. Sandıkta aradığını bulamayanlar, sokakları harekete geçirerek, muradına ereceğini zannediyor, avucunu yalarsın. Kimse sokakta zorla, kavgayla, kargaşayla, gürültüyle, patırtıyla iktidar olamaz. Bu millet buna prim vermez, vermediğini de görüyoruz. Onun için birbirimize kenetleneceğiz."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)