BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKim ne kadar miras bıraktı?----

Kim ne kadar miras bıraktı?

Kim ne kadar miras bıraktı?
13 Ağustos 2010 - 23:22 www.finansgundem.com

Karl Marks'dan Charles Darwin'e, Oscar Wilde'a kadar tarihe damga vurmuş birçok kişinin vasiyetnamesi internette yayımlandı.

İngiliz Ancestry.co.uk internet sitesi, 1861-1941 yılları arasında yaşamını yitiren çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve bilimadamının orijinal vasiyetnamelerine sitesinde yer verdi. Ancestry.co.uk'den Dan Jones, bu verilerin, tarih tutkunları açısından büyüleyici olduğunu ve vasiyetnamelerin bu kişiler hakkında yeni bilgilere ışık tutacağını söyledi. Belgelere göre, 1883'de Londra'da ölen Karl Marks, kızı Eleanor'a, 250 sterlin yani bugünün parasıyla 23 bin sterline yakın miktarda para bırakmış. Vasiyetnamelere göre, geride kalanlara 80 bin sterlin (bugünün parasıyla yaklaşık 7.1 milyon sterlin) bırakan İngiliz yazar Charles Dickens ve bugünün parasıyla 3 milyon sterlin tutarında birikimi olan Sherlock Holmes'ün yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle ise ekonomik açıdan çok daha şanlı bir yaşam sürmüşe benziyor. 1882'de ölen Darwin de geride kalanlara, bugünün parasıyla 13 milyon sterlin değerinde bir mal varlığı bırakmış. "Deham dışında beyan edecek başka hiçbir şeyim yok" sözünün doğruluğunu kanıtlarcasına yazar Oscar Wilde'ın geride kalanlara bıraktığı para da tam 250 sterlin. "Araştırmaya daha yeni başladık" diyen Dan Jones'a göre, belgeler, haklarındaki herşeyi bildiğimizi düşündüğümüz bu kişilerin özel yaşamlarına ilişkin skandallar ve aşırılıklara ilişkin kanıt oluşturabilecek nitelikte.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)