BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKim Jong Un toplu konut açılışı yaptı----

Kim Jong Un toplu konut açılışı yaptı

Kim Jong Un toplu konut açılışı yaptı
14 Nisan 2017 - 09:54 www.finansgundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, halkının büyük desteğiyle toplu konut açılışını gerçekleştirdi

ABD ve Kuzey Kore arasında karşılıklı açıklamalarla büyüyen tansiyonun ardından dün Kuzey Kore’nin nükleer bir test yapacağı haberleri geldi. “Savaş mı çıkacak” soruları sorulurken, Kuzey Kore lideri Kim, on binlerce kişinin katıldığı bir törenle toplu konut açılışı yaptı.

ABD ile Kuzey Kore arasında yükselen tansiyonun ardından Kuzey Kore’nin yeni bir nükleer teste hazırlandığı iddia edildi. ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin finanse ettiği, uydu görüntülerini analiz eden 38 North adlı grup, Kuzey Kore’nin son altı haftadır nükleer test için hazırlandığını ileri sürdü. Yarın Kuzey Kore’de ‘Güneş Günü’ yani ülkenin kurucusu Kim Il Sung’un doğduğu gün. Bu özel günde Kuzey Kore’nin güç gösterisinde bulunması bekleniyor. Kuzey Kore’deki yabancı gazetecilerin de devlet yetkililerinin kendilerine “büyük ve önemli bir olay” için hazır olmalarını söylemesi de heyecan yarattı. İlk başta bunun bir füze fırlatma denemesi ya da nükleer test olduğu düşünüldü. Ancak beklenenin aksine söz konusu ‘önemli olayın’ on binlerce kişinin katıldığı bir toplu konut açılış töreni olduğu ortaya çıktı. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong un törene katıldı, ancak konuşma yapmadı. Törende sivil, asker ve devlet görevlilerinden oluşan on binlerce kişi yer aldı. Kadınlar geleneksel kıyafetleri içinde şarkılar söyledi. Öğrenciler de okul kıyafetlerini giyerek ellerinde balonlarla coşkuya ortak oldu. Kuzey Koreli yetkililer, yaklaşık 5 bin dairenin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağını açıkladı.

TANSİYON YÜKSEK

Kuzey Kore yönetimi, 2006 yılından beri 5 nükleer test yaptı. ABD ordusu, nükleer denemelerine tepki olarak Kore yarım adasına donanma göndermişti. Buna karşılık Pyongyang’dan “ABD’nin istediği her türlü savaşa karşılık vermeye hazır oldukları” açıklaması gelmişti.

ABE: SARİN GAZI OLABİLİR

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore’nin sarin gazı başlıklı füzelere sahip olabileceği uyarısında bulundu. Abe, parlamentoda yaptığı konuşmada, “Kuzey Kore’nin ‘sarin gazı’ başlıklı füze fırlatma kapasitesi olabilir” dedi. Suriye’de sarin gazı saldırısı sonucu onlarca çocuğun öldüğüne dikkati çeken Abe, Japonya’nın Suriye örneğini ciddiye alması ve Pyongyang yönetimine karşı caydırıcılığını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)