BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKilosu yarım altından daha pahalı----

Kilosu yarım altından daha pahalı

Kilosu yarım altından daha pahalı
28 Ocak 2017 - 14:14 www.finansgundem.com

En yüksek fiyata sahip olan meyvelerin başında ise erik, karadut ve çilek geliyor

Türkiye'de yoğun kar yağışı ve soğuklar meyve ve sebze üreticilerini de vurdu. Üretimin azalmasıyla birlikte fiyatlar yükseldi. Bunun yanında zaten kış aylarında az bulunan yaz meyveleri, maddi anlamda adeta yeni bir rekor kırıyor. Mevsim şartlarından dolayı üretimi en aza inmiş bu ürünleri bulmak ise biraz zorlaştı. Yüksek fiyat çizelgesinde ilk sırayı erik alırken karadut ve çilek sıralamayı takip ediyor. Kilo ile satılamayan erik ise taneyle satışa sunuluyor. 50'şer gramdan oluşan paketler ise 25 liradan satışa sunuluyor. Karadut kilosu 20-25 liradan tezgahlarda yerini alırken, çilek ise kilosu 15-20 liradan alıcısını bekliyor. Kilo ile alıcı bulamayan karadut ise yarımşar paketler halinde satışa hazır hale getiriliyor.

50'ŞER GRAMLIK PAKETLER HALİNDE SATIYORLAR

Eskişehir Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri'nde 2005'ten beri tezgahı bulunan Eskişehirli Pazarcı Emin Özkaya, eriğin rekor kıran maddi değerine dikkat çekerek, "En yüksek fiyata sahip meyvelerin başında yeşil erik geliyor. Eriğin kilosu 500 lira. Gram halinde ayarlıyoruz 50'şer gramlık paketler halinde 25 liraya satıyoruz. Peşinden karadut geliyor. Kilosu 20-25 lira. Bunu takip eden de çileğimiz var ve kilosu 15-20 lira. Pazar da zengin vatandaşlara hitap edebilecek başka meyvelerden çilek ile karadut var. Sofraları zenginleştiriyor. Her gün 8-10 paket erik satıyoruz. Karadutu da yarımşar kiloluk paketler halinde günde ortalama 10 paket satıyoruz. Yaz meyveleri lükse girdiği için insanlar fiyatlarına değil, bulup bulamayacaklarına bakıyorlar. İstediğin her şeyi istediğin her yerde bulamıyorsun. Mesela bir hamile bayan aşeriyor. Erik arıyor, kışın fiyatı çok yüksek olduğu için pek bulunmuyor. Hamile bayan da bulduğu ilk yerden fiyatına bakmadan alıyor" diye ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)