BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKilo vermeyi engelleyen 10 mühim neden----

Kilo vermeyi engelleyen 10 mühim neden

Kilo vermeyi engelleyen 10 mühim neden
03 Mart 2017 - 07:04 www.finansgundem.com

Osman Müftüoğlu, Hürriyet'teki köşesinde birçok insanın derdi olan kilo verememenin nedenlerini yazdı. İşte Müftüoğlu'nun o yazısı:

Hepimizin ayrı bir “imalat şartnamesi”, farklı bir “fabrika ayarı” yani “metabolizması” var. Zaten bu farklılık nedeniyle de kimimiz iki lokma az yiyip 3-5 adım fazla atınca mum gibi erirken, kimimiz de 2-3 kilo vermek için inanılmaz çabalara girmek zorunda kalırız. Hatta bazen bu “kilo verememe” sorunu o kadar ciddi bir hâl alır ki kilomuza razı olup programları yolda bırakırız. Böyle durumları klinik uygulamada “kilo direnci” olarak tanımlıyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübelerimize göre direnç oluşturan nedenlerin sayısı bir hayli fazla. En sık görülenlerini ise 10 ana başlıkta toplamak mümkün. İşte 10 mühim kilo direnci nedeni...

1- İNSÜLİN DİRENCİ:
Açlık insülin seviyeleriniz 5’in, özellikle de 8’in üzerinde, insülin direnci rakamlarınız 1,7’yi, hele hele 2,5’u geçmişse kilo vermede zorlanacağınız kesindir.

2- TİROİT YETMEZLİĞİ:
Eğer gizli ya da açık bir tiroit yetmezliğiniz varsa TSH seviyeleriniz 3’ü, hele hele 3,5’lu rakamları da aşmışsa fazla kilolarınızdan kurtulmanız en azından daha uzun bir zaman dilimine yayılacaktır.

3- BÖBREKÜSTÜ BEZİ HASTALIKLARI:
Böbreküstü bezleriniz gereğinden fazla kortizol üretiyorsa bu durumda da kilo direnci sorunuyla karşılaşmanız kaçınılmazdır.

4- GİZLİ ALERJİ SORUNU:
Gizli alerji ya da “gıda intoleransı” olarak bilinen sorununun önemi giderek daha iyi anlaşılıyor. Glütene, laktoza, früktoza (meyve şekeri), histamine duyarlılığı nedeniyle kilolarından kurtulamayan, sıradan ve kolay kolay akla gelmeyen bir besine (domates, maydanoz, fesleğen, kimyon, karabiber...) duyarlılığı nedeniyle kilo vermede zorlananların sayısı artıyor. Teşhis için de intolerans testlerinden faydalanmak gerekiyor.

5- D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ:
Özellikle bizde, bizim ülkemizde en çok da kadınlarımızda görülen yaygın bir kilo direnci sebebinin de D vitamini noksanlığı olduğu aklınızda olsun.

6- OMEGA DENGESİNİN BOZULMASI:
Omega-3 yağ asitlerimizin azalması ya da bedenimizin omega-6 çöplüğüne dönmesi sebebiyle omega-3/omega-6 dengemizin bozulması da kilo vermeyi zorlaştıran bir faktör olabilir.
Omega-3 desteklerinin kilo kaybını artırmaları biraz da bundandır.

7- AKTİVİTE AZLIĞI, YANİ TEMBELLİK:
Çoğumuz hâlâ kilo vermenin sadece kalorileri azaltmaktan yani diyet yapmaktan ibaret bir çalışma olduğunu zannediyor, sürecin aktivite ayağını görmezden geliyoruz.
Sadece diyet yapmak size belki bir süre yetebilir ama zaman içinde kilo direncinin gelişmesi kaçınılmazdır.

8- DEMİR EKSİKLİĞİ:
Ülkemizde özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarımızda sık karşımıza çıkan bir kilo direnci sebebidir.

9- B12 VİTAMİNİ AZLIĞI:
B12 vitamini önemli bir metabolizma regülatörü.
Eksikliğinde pek çok metabolik süreç aksamaya başlıyor, bu aksamalar da kilo direncine sebep oluyor.

10- PROBİYOTİK FAKİRLİĞİ:
Son yılların en önemli kilo direnci nedenlerinden birinin de probiyotik gücümüzdeki eksilme olduğu kesindir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)