BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı sonrası art arda tepkiler----

Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı sonrası art arda tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı sonrası art arda tepkiler
21 Nisan 2019 - 15:28 www.finansgundem.com

Şehit er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının olduğu bir grup tarafından protesto aşamasında yumruklu saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ilerlemesi siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'daki temaslarda toplantı gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na saldırıya yönelik toplantılar hakkındaki sorularında, siyasette farklı görüş ve tartışmalar olabileceği ancak bunların hepsinin sözle ve fikirle olduğu söyledi.

Bu tür hadiselerin siyasetçilere ve kimseye karşı olmadığının vurgulandığını vurgulayan Şentop, "Bunu yapanların provokasyonunda olduklarını düşünüyorum. Arkasını planlıyorsanız da çıkarıldıklarında kanaatindeyim. En kısa zamanda bunu temenni ediyorum." diye konuştu.

İBRAHİM KALIN: HUKUK DIŞINA ÇIKILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmişin diliniimi iletiyor. Şiddet, demokratik bir hak arama ve inceleme yapma imkanı olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmadan müsaade edilmeyecekti. Gerekli hukuki düzeyde başladı."

ADALET BAKANI GÜL: SİYASETE GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Adalet Yemeği Abdulhamit Gül, Twitter'da yapılan saldırıya gitmekte şu ifadeleri kullandı:

Samanyoluhaber.com "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırılarını kınıyor, geçmişi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!"

BAKAN SOYLU: YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

NUMAN KURTULMUŞ: SON DERECE ÜZÜNTÜ VERİCİ

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı saldırıyı sonlandırarak son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez" dedi.

ÖMER ÇELİK: SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya gittiğinde söyledi:

"Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yok. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu bulunmuyor. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gerekli yasal işlemlere ulaşmaktır."

MUSTAFA YENEROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter aracılığıyla yapacağımız açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın @kilicdarogluk 'in yapılması saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokak fiili şiddet ürettiği şaşıracaksınız. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük.

KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından üye paylaşımda, "Kılıçlaroğlu'na yakın bir zamanda şehit cenazesine katılıyor ... ... Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dilekimi iletiyor ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın üyeliğini dile getirdi. kamplaşma ancak ülkemize zarar veriyor. Biz birlikte Türkiye'yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz "ifadelerine yer verdi.

LEVENT GÖK: KEMAL BEY İYİ

CHP'li Levent Gök, Çubuk'taki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya başkanlık, '' Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmasıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapalım '' dedi.

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması

Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Beştepe dakika bir dakika bir takip ediyor 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Yönelik saldırıyı Cumhurbaşkanlığı yakından takip ediyor.

Başkankanlığı Özel Kaleminden görevliler CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürlüğü yetkilileri arayarak son durumla ilgili bilgiler anlıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Kılıçdaroğlu'nun olayı yerinden güvenli bir şekilde ayrılmasının şartlarını açıklamak için talimatlara yönlendirilmesi kaydediliyor.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da şu anda dakikalarda Kılıçdaroğlu'nun da yanında bulunuyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliğinden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçasında şehit cenazesinde saldırıya uğramasıyla ilgili olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlandığı bildirildi.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto eylemi önündeki protesto eylemi ön hedef odaklı yönetim kurulu planında olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanmıştı." ifadesine yer verildi.

Ankara Valisi Şahin de açıklamasında "Kılıçdaroğlu ile ilgili tüm güvenlik önlemleri alındı. Takviye kuvvetleri yönlendirildi, bir güvenlik sorunu şu anda yok" dedi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katlandığı, şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı orada çalıştıdığı üzerine basıldığı duruma başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, AA muhabirine açıklama açıklaması, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili başlatılıyor, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına onu yönlendirdi.

TÜSİAD'dan kınama

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kaslowski, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. ?Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)