BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı----

Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı

Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı
07 Aralık 2021 - 06:18 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kürsüde yaptığı el hareketi AK Partili vekillerin sert tepkisine yol açtı. Meclis Başkanı Şentop, gerginlik üzerine oturuma ara verdi

TBMM Genel Kurulu'nda 12 gün sürecek 2022 bütçe maratonu başlarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüden yaptığı hareket tartışma yarattı. AK Parti sıralarından yükselen tepki üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop birleşime ara verdi. Aranın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun hareketinin hakaret amacı taşımadığını savunurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" ifadelerini kullandı.

2022 Bütçe Görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir hareket AK Partili milletvekillerinin sert tepkisiyle karşılaştı.

ENFLASYONU SIRTIMIZA YÜKLÜYORLAR

Kılıçdaroğlu konuşmasında "Bir şey daha yaptılar belki onu hiç bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Göreviniz el kaldırıp indirmek. Dolarla borçlandılarsa Amerika'daki enflasyona göre, Avro ile borçlandılarsa Avrupa Birliği'ndeki enflasyonu da sırtımıza yıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKEN HAREKET

Bu sırada Kılıçdaroğlu, sağ elinin avucuyla sol elini yumruk yapıp vurdu. CHP liderinin bu hareketine AK Parti sıralarında tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki gösterip birleşime ara verilmesini ve Kılıçdaroğlu'na yaptığı el hareketinden dolayı kınama cezası verilmesi istedi.

ŞENTOP: BURADAN GÖREMİYORUM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop el hareketini görmediğini söyleyerek,"Arkadaşlar ben buradan bir şey göremiyorum, fakat içtüzüğe göre nezih bir dille konuşması öngörülüyor" ifadelerini kullandı ve birleşime ara verdi.

ANLAMI KUVVETLENDİRMEK İÇİN

Aranın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz aldı. CHP Manisa Milletvekili Özel, Kılıçdaroğlu'nun hareketinin anlamı kuvvetlendirici bir eylem olduğunu savunurken, "Genel Başkan'ın hiçbir gruba ya da Meclis'e yönelik böyle bir davranışta bulunmayacağını tüm grupların ve riyaset makamının bilgilerine sunarız" dedi.

AK PARTİLİLERDEN TEPKİ YAĞDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bakan Varank, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü El Hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok!"

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu "Partisindeki taciz ve tacavüzlere ses çıkaramayan kasetle işbaşına gelen Kılıçdaroğlu'nun Milletimize yaptığı hareket… Sözün bittiği yerdeyiz… Yazıklar olsun..." dedi

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rj11 Aralık 2021 01:20

    O hareket yaşananları en kısa ve öz anlatan hareket.bizim millet nefes tükenmeyle birsey anlamıyor en güzeli görsel olarak göstermek daha iyi dedi ve gösterdi, yoksa yıllardır halkın nasıl fakirleştirildiğini  milli benlik duygusunun zayıflatıldıgını kısa ve nasıl anlaşılabilirsin ki,helal olsun tek hareket herseyi bir anda anlaşılmasını sağladı 

  • İbrahim Açıkgöz07 Aralık 2021 09:19

    Cıvık inşallah Cumhurbaşkanı adayı benim demez de Milletin eline geçen tarihi fırsatı heba etmez.

  • Bir yorum07 Aralık 2021 08:14

    Bu zevatın devlet yönetme gibi bir derdi olmadığı gibi kapasitesi de yok!  Ancak emin olun ki bu zevatın Türk Milleti ile sorunu olduğu çok açık!  Avrupa da  turizm zamanı Türkiye ye gitmeyin sanayicisine sakın yatırım yapmayın diyen de tam olarak kendisidir.  Bir türlü başkanlığa aday olma cesaretini gösterememiş  çünkü alacağı tepkiyi çok iyi bilmekte; çok daha ironik bir durum ise cv  ile  aday belirleme çalışması yaptığını söylemesidir.  Aklınca  alay ediyor emin olun zihniyet bu.  Bir gazeteci sormuyor ki sizin Türkiye Cumhuriyetinde bulunmakta  asıl niyetinizi bize açıklayın demeli!     

  • Bir yorum07 Aralık 2021 09:44

      Her   kelimesi  doğru olunca birilerine batıyor. 

  • Iki yorum07 Aralık 2021 09:27

    Evet bir yorum yapmasaydın daha iyiydi.

  • BORSACI07 Aralık 2021 08:14

    iktidar partisi olunca her hareket var her hakaret var muhalafeten olunca kıyamet kopar.bıktık şu siyasi kavgalardan .sayın kılıçtaroglunun ehli kamil insan olduguna inanıyorum maksatlı bir hareket yapmaz.akp mersin millet vekilinin trafik polisine hakeretini konuşan bile duymadım.

  • İki yorum07 Aralık 2021 09:30

    Bir yorum ))))

  • Bir yorum07 Aralık 2021 09:25

    Bir siyasi hilkat garibesini  ''ehli kamil'' diye tanıtmak artık zavallılığın ötesinde  bir şeydir!   Aday yok  seçmeye yemin  etmişler ülkenin içine etmeye

  • Bir yorum07 Aralık 2021 08:32

    Ağızlarından sabah akşam pislik akıyor!  Duymamışmış!  Mal olunca duymazsın görmezsin zaten. 

  • vatandaş07 Aralık 2021 07:53

    nasıl düdüklendiğimizin görselini canlandırma yapmış tiyatrocuymuş adam meğer

  • Baba07 Aralık 2021 07:38

    Devlet yönetecek insanın biraz ahlaklı ciddi ve tutarlı olması gerek... Kılıçdaroğlu kendi ailesinin oyunu alamiyoor benim nasıl oyumu alacak ...liderlik vasfı sıfır Keşke iyi bir muhalefet olsaydı ülkemiz çok şey kazanırdı .BEN SİMDİDEN SOYLİYİM 13.. KEZ ERDOĞAN KAZANDİİİ......

  • Vatandaş 07 Aralık 2021 06:58

    Bu zatın devleti yönetecek kişiliği, duruşu, kapasitesi, potansiyeli yoktur. Gitsin işportacılık yapsın daha iyi.

  • HSN 07 Aralık 2021 06:48

    ABD nin Türkiye’deki dostlarımızla Tayyip’i indiricaz dediği dostlar kudurmaya başladı ne yapacağını bilmiyor

  • Bir yorum07 Aralık 2021 09:31

    Aşağıdaki zavallı yine bozuk plak  bozuk kaset.

  • Türkoğlutúrk07 Aralık 2021 09:04

    Bop eşbaşkanı kim.