BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan "seçim dövizi düşürür" iddiası----

Kılıçdaroğlu'ndan "seçim dövizi düşürür" iddiası

Kılıçdaroğlu'ndan seçim dövizi düşürür iddiası
18 Aralık 2021 - 11:19 www.finansgundem.com

Ekonomideki gelişmeler üzerinden hükümete yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu seçim kararının dövizi düşüreceğini öne sürdü.

Çeşitli programlar için kente gelen Kılıçdaroğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.

KAYSO ziyaretinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ekonomideki gelişmeleri hem KTO hem de KAYSO ile görüştüğünü dün de TÜSİAD başkanını aradığını aktararak ekonomik gidişin pek parlak olmadığını söyledi.

Ciddi sorunlar olduğunu, dövizin, doların kontrol edilemediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hükümet büyük bir kayıtsızlık içinde. Türkiye'nin yönetilmediğini, savrulduğunu görüyoruz" dedi.

Dün gelişen olayların toplumdaki kaygıyı artırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabına, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kısacası 84 milyona saygı duyuyorlarsa bir an önce seçim sandığını milletin önüne getirsinler. Emin olun sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Bunu bilmelerini isterim" diye konuştu.

"DAHA KIRILGAN BİR EKONOMİ İSTEMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'nin daha büyük sıkıntılara girmeye zamanı da yoktur, tahammülü de yoktur, doğru değildir. İşsizliğin geldiği noktaya bakın. Dolayısıyla bu atmosfer Türkiye'yi daha kötüye götürür. Daha kırılgan bir ekonomi istemiyoruz, daha güçlü bir Türkiye istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye'nin yolu da milletin iradesine başvurmaktır. Milletten kimse korkmasın, millet bizim milletimiz, onun sağduyusuna da güvensin. Kendileri eğer çok güzel şeyler yaptıklarına inanıyorlarsa ki öyle söylüyorlar, o zaman neden korkuyorlar, neden çekiniyorlar, sandığı getirsinler, 5 yıl daha yetki alsınlar, ülkeyi yönetsinler. Eğer vatandaş güvenmiyorsa zaten değiştirecektir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Desidero 19 Aralık 2021 09:57

    Daha dün Ssk nın nasıl battığını kendisinin bile anlayamadığını söyleyen zat ülkeyi kurtaracak öylemi? Son 2 ay içinde abd elçisiyle 4 defa görüşen kendisi acaba elçinin emirlerini mi yerine getiriyor? Somut bir tane öneri getirsinler de görelim herifliklerini.

  • Özgür19 Aralık 2021 17:39

    Ah ah at gözlüğü ile bakmaya devamke