BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan partiler için cinsiyet kotası çağrısı----

Kılıçdaroğlu'ndan partiler için cinsiyet kotası çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan partiler için cinsiyet kotası çağrısı
08 Mart 2018 - 12:32 www.finansgundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Muhtarlar Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Cinsiyet kotası konusunda tüm siyasi partilere çağrıda bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün siyasal partilere açık ve net çağrıda bulunuyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim cinsiyet kotasını en az yüzde 33 olarak parlamentodan geçirelim" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Bugün yine kadınlar hak mücadelesi vermek zorunda. Bugün çalışma hayatının içinde erkekle birlikte mücadele eden, çaba harcayan kadınlar var. Eğer bir kriz yaşanırsa ilk işlerine son verilenler yine kadınlar olur. Kadınların ekonomide çok güçlü olması lazım. Kadınların dişe diş göze göz mücadele etmesi lazım. Kadına yönelik şiddet son 15 yılda yüzde 1400 arttı. Ne olur bize?

2019 benim için ne kadar önemliyse kadınlar için çok daha önemlidir. İtalya'da 1946'da, Arjantin ve Meksika'da 1946'da, Çin'de 1947'de, Yunanistan'da 1957'de, İsviçre'de 1971'de, Gazi Mustafa Kemal 1934'te kadına seçme ve seçilme hakkı getirdi.

"SİYASİ PARTİLER YASASI İÇİN 'CİNSİYET KOTASI' ÇAĞRISI"

Buradan bütün siyasal partilere açık ve net çağrıda bulunuyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim cinsiyet kotasını en az yüzde 33 olarak parlamentodan geçirelim. Sizler takipçisi olursanız bunu parlamentodan geçirebiliriz. El mi yaman, bel mi yaman hep beraber görelim. Burada kadın büyükşehir belediye başkanımız var. Aydın bir şekliyle konuşuluyorsa, kadın belediye başkanı olması nedeniyledir. Demokrasi kültürünü de geliştiriyor. Sadece Aydın'a değil, bütün Türkiye'ye gösteriyor. 

177 dönüm bir alan var. Örneğin İstanbul olsa imara açar. AVM'ler yaparlar nefes alacak yer bulamazlar. Sonra da derler ki İstanbul'a ihanet ettik. Aydın, sandığı koyuyor soruyor. Aydınlı burayı park yapacağız diyor. Buna ne diyoruz, katılımcı demokrasi diyoruz. Bir kentle ilgili karar alırken sandığı koyarsınız belde halkına sorarsınız. Muhtarsınız, mahallenizde yeşil alan var sizin haberiniz bile olmuyor. Eğer bir mahalle ile ilgili belediye meclisinde karar alınacaksa, mahallenin muhtarı belediye meclisine katılmalı, söz ve karar sahibi olmalı. Seçimle mi geldi, seçimle geldi. Niye söz ve kara sahibi olmasın? Doğru değil, gelsinler bunu da değiştirelim. Bütün siyasi partilere çağrı yapıyorum. Yeşil alan imara açılacak, mahalle halkına neden sormazsınız? Sonuçta belde halkı bir şekli ile katılabilmeli. 

"BU TOPRAKLARDAKİ İLK SEÇİM 1833'TE"

İsviçre'de otoyollar yapılsın mı yapılmasın mı diye referandum yapılıyor. Vatandaş kararını verir.  Bu topraklarda ilk seçimler, 1833 yılında Kastamonu, Taşköprü'de yapılan bir muhtarlık seçimidir. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)